stanarka o padu dječaka sa 'staklene banke'

Strašan udar sam čula i vidjela ga u lokvi krvi, još je davao znakove života i nešto kao mrmljao...

Hronika04.01.18, 11:35h

Strašan udar sam čula i vidjela ga u lokvi krvi, još je davao znakove života i nešto kao mrmljao...
Nakon dojave, na mjesto događaja stigle su policija i ekipa Hitne pomoći koja je teško ozlijeđenog dječaka prebacila u SKB Mostar. Kako je rekao dežurni operativni, riječ je o maloljetniku koji je 2003. godište

 

U utorak oko 14 sati snažan i glasan tresak uznemirio je u Ulici kneza Domagoja stanare zgrade koja se spaja sa sjevernom stranom “Staklene banke” u Mostaru, piše Večernji list BiH.

 

- Bila sam kući, spremala sam se izići vani i odjednom sam čula kako je nešto snažno udarilo. Sve se streslo, mislila sam da je riječ o kratkom potresu ili da je netko udario autom. Istrčala sam na balkon, pogledala prema parkiranim autima i vidjela da je sve u redu. Potom sam se okrenula na drugu stranu i vidjela dječaka kako leži. Bio je sav krvav, šokirala sam se i uletjela u kuću vičući majci da zove Hitnu pomoć. Bila sam zbunjena, nisam se mogla sjetiti broja Hitne pomoći i pozvala sam policiju. Kad sam ga vidjela, davao je znakove života, nešto je kao mrmljao, pokušavao pomaknuti ruku, ali... Vrlo brzo su došle i Hitna i policija, nisu prošle ni tri minute. Odvezli su dječaka i, eto - vidno uznemirena priča nam Iva Blažević, stanarka zgrade u Mostaru ispred koje se zbio tragični događaj, kada je maloljetni D. S. smrtno stradao pri padu sa zgrade “Staklene banke”.

 

Nisu vidjeli nikoga

 

- Nikoga nije bilo. Mrtva tišina je vladala, a i vrijeme je bilo nekako tmurno. Ako je netko u “Staklenoj banci”, mi to obično čujemo, a ovaj put se nije čulo ništa. I dok smo čekali Hitnu, gledali smo prema banci, ali nikoga nije bilo. Za mene je ovo veliki šok, nisam mogla zaspati cijelu noć, pa to je dijete. Jadni dječak - susprežući suze kazala nam je Iva.

 

Podsjetimo, dječak koji je u utorak pao sa zgrade “Staklena banka” u središtu Mostara preminuo je jučer ujutro u pet sati od zadobivenih ozljeda, piše Večernji list BiH.

 

- Jutros (jučer, nap. a.) u pet sati na Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje dječak je, nažalost, preminuo - rekla je Adrijana Pandža, glasnogovornica SKB-a Mostar.

 

Detalji nesreće još nisu poznati, a iz MUP-a su kazali kao je istraga u tijeku. Kako je rečeno iz Operativnoga centra MUP-a HNŽ-a, riječ je o dječaku kojeg je kako nepomično leži na tlu primijetila žena koja stanuje u blizini objekta.

 

staklena-banka-mostar

 

Nakon dojave, na mjesto događaja stigle su policija i ekipa Hitne pomoći koja je teško ozlijeđenog dječaka prebacila u SKB Mostar. Kako je rekao dežurni operativni, riječ je o maloljetniku koji je 2003. godište.

 

- S obzirom na to da je riječ o događaju sa smrtnim ishodom, Tužiteljstvo će preuzeti slučaj, vjerojatno će biti urađena obdukcija tijela, a istragom će se pokušati utvrditi na koji način je došlo do tragedije. Mi nemamo trenutačno nikakve informacije je li dječaka netko gurnuo i je li na lokaciji gdje je pronađen bio sam ili u društvu s nekim. Te odgovore bi nam trebala dati istraga - rekli su jučer izvori iz MUP-a HNŽ-a za Večernji list.

 

- Dječak je nešto poslije 14 sati prebačen u mostarsku bolnicu, a iza 19 sati u bolnici su ga prepoznali članovi obitelji. Do tada nismo znali o komu je riječ. Nažalost, nekoliko sati poslije toga dijete je preminulo. Policija poduzima sve radnje kako bi rasvijetlila ovaj događaj - zaključili su naši sugovornici.

 

Inače, lokacija “Staklene banke” mjesto je gdje se okupljaju turisti, ali i brojni stanovnici Mostara. Zgradu je nedavno kupila Vlada Federacije BiH i, prema najavama koje dolaze iz institucije, uskoro bi trebala početi obnova tog objekta.

 

Veliko upozorenje

 

Već nekoliko puta su na tom mjestu zabilježeni tragični događaji. Tragična smrt dječaka veliko je upozorenje svima onima koji dolaze na tu lokaciju da moraju biti oprezni jer je riječ o zgradi koja je uništena u ratu i kao takva predstavlja veliku sigurnosnu prijetnju za sve koji posjećuju taj objekt. Očekuje se kako će policija uskoro izaći s više informacija o samom događaju.  

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook