VIDEO/ Besplatan alat

Sumnjate da vam neko krade Wi-Fi? Ova aplikacija će pomoći da pronađete krivca

Tehno29.12.17, 18:02h

Sumnjate da vam neko krade Wi-Fi? Ova aplikacija će pomoći da pronađete krivca
Prije nego što ovaj alat instalirate na računalo u tvrtki u kojoj radite, imajte na umu da ovaj softver, zapravo, skenira portove, a ta radnja može, ali i ne mora, uključiti par alarma u vašem IT odjelu

 

Bilo da ste kod kuće suočeni sa slabom internetskom vezom preko bežične mreže ili pokušavate otkriti koliko je preopterećen Wi-Fi u hotelu u kojem ste odsjeli, besplatan alat će vam to omogućiti.

 

Jednom instaliran, Who Is On My Wi-Fi omogućava vam da odredite raspon IP adresa koje želite da skenira ova aplikacija ili pak da skenirate cijelu svoju kućnu mrežu kako biste vidjeli koji su uređaji spojeni na nju.

 

Kao rezultat dobit ćete IP adrese, MAC adrese, imena računala, statuse spajanja i druge podatke. Ono što je najzanimljivije kod ove aplikacije je da ona ne zahtijeva da imate administrativna prava ili pristup cijeloj mreži koju namjeravate ispitati. Čak i ako ste samo klijent na tuđoj mreži, možete uz pomoć ovog alata otkriti tko je sve koristi.

 

Kad dobijete listu spojenih računala, sami potom možete odrediti koji su uređaji vaši i dobiti dublji uvid u druge uređaje koji se spajaju na mrežu.

 

Prije nego što ovaj alat instalirate na računalo u tvrtki u kojoj radite, imajte na umu da ovaj softver, zapravo, skenira portove, a ta radnja može, ali i ne mora, uključiti par alarma u vašem IT odjelu.

 

Ako radite u normalnom, prijateljskom okružju, u tom slučaju mrežnom administratoru u vašoj tvrtki koji je zadužen za sigurnost mreže, nećete morati objašnjavati zašto mapirate tvrtkin Wi-Fi neautoriziranim alatom.

 

Who’s On My Wi-Fi je besplatan, a video ispod pokazuje kako cijeli program radi.

 

 

(Net, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook