za nepoštivanje propisa izdvojit ćete veliku cifru

Porezna uprava FBiH pojačano nadzire tokom novogodišnjih praznika: Čuvajte se kazni!

Hronika28.12.17, 14:43h

Porezna uprava FBiH pojačano nadzire tokom novogodišnjih praznika: Čuvajte se kazni!
Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike - sva pravna i fizička lica na obavezu poštivanja poreznih i drugih važećih zakona

 

Za vrijeme novogodišnjih praznika Porezna uprava Federacije BiH intenzivirat će aktivnosti inspekcijskog nadzora kod obveznika koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, hotelijerstva i drugih proizvodno-uslužnih djelatnosti, obzirom da se u tom periodu očekuje pojačan promet roba i usluga i povećan broj turista.

 

Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je porezne obveznike - sva pravna i fizička lica na obavezu poštivanja poreznih i drugih važećih zakona, a posebno Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH po kojem su dužni evidentirati svaki pojedinačno ostvareni promet putem fiskalnog uređaja, kupcima izdati fiskalni račun i izvršiti prenos podataka o ostvarenom prometu do servera Porezne uprave Federacije BiH.

 

Za neevidentiranje prometa i neizdavanje fiskalnih računa odredbama Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH propisane su kazne u iznosu od 2.500 do 20.000 KM za pravna lica, od 1.000 do 3.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu, te od 3.000 do 10.000 KM za poduzetnike, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!