Načelnik općine Ilidža odbrojava do penzije

'Do jeseni ćemo je završiti, pa kad bi je s kozom orali': Memić obećao tramvajsku prugu od Ilidže do Hrasnice!

Front27.12.17, 21:13h

'Do jeseni ćemo je završiti, pa kad bi je s kozom orali': Memić obećao tramvajsku prugu od Ilidže do Hrasnice!
Govoreći o sadržajima koji će se napraviti najavio je šetnice, dječija igrališta, moderne igraonice za djecu, turističke agencije i agencije za nekretnine koje bi trebalo podići na viši nivo, odnosno izbjeći manipulacije

 

Načelnik općine Ilidža Senaid Memić na današnjem druženju s novinarima najavio je nove projekte u 2018. godini, posebno one koji se tiču infrastrukture i izgradnje sadržaja koji će obogatiti turističku ponudu ovog dijela Kantona Sarajevo.

 

Općina Ilidža je lider prema broju ostvarenih noćenja, a namjera načelnika Memića je da se turisti i gosti zadržavaju što više u Sarajevu umjesto da im to bude tranzitno područje.

 

Za iduću godinu plan je urediti Centar za zdravo starenje, Malu aleju, šetnice. U planu je izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice. Kako je kazao načelnik Memić pruga će se napraviti, pa makar „radnim akcijama“.

 

- Do jeseni ćemo je iduće godine napraviti kad bi je s kozom orali. Još ne postoji tačna putanja odnosno da li će ići zelenom površinom ili desnom stranom ceste. Općina će finansirati i imamo obećanje KS. Vrijednost je 15 miliona KM. Meni je još tri godine do odlaska u penziju valjda bi to trebao ostaviti – kazao je Memić.

 

Najavio je obogaćivanje sadržaja prema planini Igman, ali i izgradnju žičare.   

 

Načelnik je kazao da su turisti koji dolaze iz arapskih zemalja pravi „potrošači“ koji ostavljaju hiljade maraka u BiH. Općina su sa 350.000 prijavljenih gostiju.

 

Govoreći o sadržajima koji će se napraviti najavio je šetnice, dječija igrališta, moderne igraonice za djecu, turističke agencije i agencije za nekretnine koje bi trebalo podići na viši nivo odnosno izbjeći manipulacije.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!