kpz zenica

Amel Sejfović šest dana štrajkuje glađu: Danas crven u licu, suđenje se moralo prekinuti jer je...

Hronika27.12.17, 13:53h

Amel Sejfović šest dana štrajkuje glađu: Danas crven u licu, suđenje se moralo prekinuti jer je...
Nezir Sejfović potvrdio je da se članovi njegove porodice često pomažu

 

 
Amel Sejfović, prvooptuženi za pljačku Raiffeisen banke, pokušaj ubistva zaštitara ove banke, te ubistvo slučajnog prolaznika Kemala Bašića, 5-6 dana unazad štrajkuje glađu u KPZ Zenica nezadovoljan tretmanom u zatvoru, potvrdio nam je njegov advokat Muhidin Kapo. Tokom današnjeg nastavka suđenja Sejfović je bio crven u licu, a suđenje je bilo nakratko prekinuto jer je imao stomačnih problema.

 

Na jučerašnjem ročištu saslušana su tri svjedoka Nezir Sejfović, amidža optuženih Amela i Alme Sejfović, koji je svjedočio da im je materijalno pomagao, te Kerim Skalonjić i S. D, koji je od Suda zatražio da mu se u javnosti ne spominje ime, te prijatelji optuženog Harisa Hajrovića, na okolnosti njegovog hapšenja.

 

Nezir Sejfović potvrdio je da se članovi njegove porodice često pomažu. Rekao je da je on posljednji put Amelu poslao novac nakon što je pobjegao iz zatvora, kako bi kupio odjeću.

 

Također je rekao da je u augustu 2015. Anelu poslao 10.000 eura, nakon što je on izašao izašao iz KPZ Spuž u Crnoj Gori. Potom je tužiocu Draganu Slijepčeviću pojasnio da je taj novac poslao da Amela malo pomogne, te da Amel u BiH otvori firmu. Pored toga, Nezir je rekao da je u narednom periodu Amela htio povući u Njemačku.

 

Kerim Skalonjić je, odgovarajući na pitanje braniteljice Nine Kisić ispričao da poznaje Harisa Hajrovića. Rekao je da se 6. novembra 2015. sa prijateljima odvezao u susret Hajroviću koji se vraćao sa hrvatske granice, jer je Haris bio pospan. Ispričao je da ih je potom presrela i privela policija. Dodao je da je Haris potom uhapšen "zbog nekih para".

 

Svjedok S. D. je ispričao gotovo istu priču, s tim da je dodao da je vidio kako Hajrović policiji predaje bunt novca koji je imao, te da je čuo njegove krike dok ga je policija tukla. Suđenje se nastavlja 17. januara 2018.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook