Specijalne jedinice policije

Ambiciozni planovi manjeg entiteta: Po uzoru na Washington, od januara policija na konjima

Hronika27.12.17, 11:57h

Ambiciozni planovi manjeg entiteta: Po uzoru na Washington, od januara policija na konjima
Lukač je naglasio da se očekuje da će pritom policajci već krajem januara dobiti nove uniforme, koje po kvalitetu odgovaraju onim koje nosi policija u Americi

 

Pripadnici MUP-a RS će naredne godine biti opremljeni i konjima, potvrdio je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

 

On je kazao da će ove plemenite životinje, njih desetak, biti korištene u Banjaluci, a da će ih koristiti pripadnici Specijalne jedinice policije.

 

"Biće to kod nas atrakcija, a takvu praksu imate recimo u Vašingtonu, gdje policajce na konjima možete vidjeti oko Bijele kuće", naveo je Lukač.

 

Lukač je naglasio da se očekuje da će pritom policajci već krajem januara dobiti nove uniforme, koje po kvalitetu odgovaraju onim koje nosi policija u Americi, što je tek dio ambicioznih planova koje MUP RS sprovodi kada je u pitanju opremanje policije.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!