DETALJAN OPIS FORENZIČARA OTKRIVA

Novi preokret u istrazi najmisterioznijeg ubistva u regionu: Jelena uopšte nije ubijena na nasipu, a to dokazuje...

Hronika23.12.17, 09:18h

Novi preokret u istrazi najmisterioznijeg ubistva u regionu: Jelena uopšte nije ubijena na nasipu, a to dokazuje...
Tačno vrijeme smrti ubijene Jelene nije moglo da bude precizno utvrđeno zato što je njeno tijelo više sati bilo potopljeno u vodi, tvrdi za „Blic“ direktor Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada

 


Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, a koji je u aprilu ove godine unajmila porodica Krsmanović kako bi se konačno riješilo najmisterioznije ubistvo posljednjih godina u Srbiji, iznio je za Blic.rs nova saznanja do kojih je CFI došao u slučaju ubistva Jelene Krsmanović


Kako navodi Šipka za „Blic“, njegove tvrdnje proistekle su nakon što je imao uvid u obdukcioni nalaz ubijene pjevačice. Prema njegovim riječima, obducent je vrijeme smrti odredio na osnovu izgleda kože na Jeleninom tijelu.


- On je to zaključio na osnovu promjena na njenoj koži, koja je dobila izgled takozvane kože pralje. S tim u vezi, obducent je utvrdio da je Jelenino tijelo u vodi bilo „više od tri sata, a manje od tri dana“ - navodi Šipka.


Zbog toga, kako naglašava Šipka, CFI ostaje pri tvrdnji da je pjevačica ubijena dan ranije - u noći između 1. i 2. aprila 2016. godine, a ne 2. aprila između 16.47 i 17.20.


- Ostaje nejasno kako je određeno da je vrijeme smrti između 16.47 i 17.20, 2. aprila 2016. godine. Takođe, i vreme zadavanja udarca u glavu Jelene Krsmanović takođe je utvrđeno. Navodi se nasip, uža lokacija kanal s vodom - dodaje Šipka.


Centar za forenzička istraživanja izričito tvrdi da mjesto ubistva tek treba da bude utvrđeno jer to - nije nasip!


- Nedostatak tragova krvi na licu mjesta pronalaska tijela Jelene Krsmanović, nedostatak krvi na Jeleninoj majici, nedostatak blata na patici, čarapama i trenerci Jelene Krsmanović isključuje mogućnost da se njeno ubistvo odigralo na nasipu - tvrdi Šipka.


Kako dodaje, velika je dilema kako je Jelena ubijena u vodi, a da je ubica pobjegao mokar do gole kože usred bijela dana na nasipu?


- Postavlja se pitanje na koji je način Jelenin ubica, koji je prilikom zadavanja udaraca u vodi kanala morao biti u vodi do pojasa, nogama u muljevitom dnu, isprskan krvlju ubijene Jelene, napustio lice mjesta, a da ne bude primijećen od posjetilaca, kojih je nesumnjivo bilo na nasipu. Eventualno, kao lice mjesta se može prihvatiti nasip, ali samo ako se događaj odigrao u nekom gabaritnom vozilu koje je dovezeno na nasip. Ali ne 2. aprila 2016. od 16.47 i 17.20 - pojašnjava on.


Prema zvaničnoj verziji, pjevačica Jelena Krsmanović (33) ubijena je 2. aprila 2016. godine u kanalu kod nasipa u Crvenki kada se, navodno oko 15.30 sati, odvojila od supruga Zorana Marjanovića i kćerkice Jane (5) kako bi istrčala krug. Pola sata kasnije, ona je nestala, a tek uveče oko 20 sati njen suprug je prijavio nestanak. 


Dan kasnije, poslije dvadesetočasovne potrage, njeno tijelo je pronađeno u kanalu nedaleko od mjesta gde ju je suprug navodno posljednji put vidio. 

 

Petnaest mjeseci kasnije za njeno ubistvo uhapšen je upravo njen suprug Zoran Marjanović zbog sumnje da ju je ubio, a Više javno tužilaštvo naložilo je istragu, saslušanje svjedoka i izvođenje dokaza.

 

zoran-marjanovic


U pritivoru do marta

 

Apelacioni sud u Beogradu produžio je početkom decembra pritvor Zoranu Marjanoviću na još tri mjeseca. Prema toj odluci, pritvor mu može trajati najduže do 10. marta 2018.


U obrazloženju odluke ovog suda stoji da je Apelacioni sud imao u vidu da postoji osnovana sumnja da je Marjanović na svirep način ubio svoju suprugu, tako što je prilikom ubistva pokazao naročitu upornost i bezobzirnost.

 

Blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook