najam klizaljki samo 1 km

Praznici su kao stvoreni za klizanje: Provedite se besplatno u Centru 'Safet Zajko'

Zabava22.12.17, 16:49h

Praznici su kao stvoreni za klizanje: Provedite se besplatno u Centru 'Safet Zajko'
Ledena ploha, površine oko 350 kvadratnih metara postavljena je u Centru "Safet Zajko", gdje će klizači imati priliku uživati na pravoj ledenoj površini

 

Općina Novi Grad i ove je zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila besplatno klizanje na otvorenom.

 

Ledena ploha, površine oko 350 kvadratnih metara postavljena je u Centru "Safet Zajko", gdje će klizači imati priliku uživati na pravoj ledenoj površini. Moći će je koristiti i stariji i mlađi građani, s tim da djeca mlađa od 6 godina mogu klizati samo u prisustvu roditelja.

 

Klizalište su danas, uz prisustvo velikog broja djece, njihovih roditelja i nastavnika svečano otvorili načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i Ramiz Duraković, direktor Javnog preduzeća Lokom, koje u saradnji sa Općinom realizuje ovaj projekat.

 

- Navikli smo da u ovim zimskim mjesecima najmlađe stanovnike obradujemo klizalištem. Ranije smo to radili na Dobrinji, a ove godine prvi put je klizalište postavljeno u Centru "Safet Zajko". Ovo je jedan mali gest da ambijent u našoj općini i gradu, u ovim zimskim mjesecima uljepšamo i upotpunimo ovakvim sadržajem, kako bi naši najmlađi uživali na ledu u danima koji su pred nama, a naročito u vrijeme raspusta, kazao je načelnik Efendić.

 

Klizalište će biti otvoreno do 15. februara, a građani i posjetitelji Sarajeva moći će klizati radnim danima i vikendom od 10 do 21 sat.

 

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM, koliko košta cjelodnevni najam klizaljki.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook