trodnevni program za veselje

Centar regije, pa i svijeta - kaže Žera: U Sarajevu se tokom novogodišnjih praznika očekuje više od 100.000 gostiju

Zabava20.12.17, 20:13h

Centar regije, pa i svijeta - kaže Žera: U Sarajevu se tokom novogodišnjih praznika očekuje više od 100.000 gostiju
Domaćin prijema, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur izjavio je da je Sarajevo spremno da i ove godine bude novogodišnji i muzički centar regije, te da se u Sarajevu tokom novogodišnjih paznika očekuje više od 100.000 gostiju

 

Prijemom za predstavnike medija, prijatelje Sarajeva i partnere projekta organizacije trodnevne proslave Nove godine, večeras je u Sarajevu završena velika regionalna promocija zimskih turističkih potencijala našeg grada u regiji.

 

Domaćin prijema, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermin Muzur izjavio je da je Sarajevo spremno da i ove godine bude novogodišnji i muzički centar regije, te da se u Sarajevu tokom novogodišnjih paznika očekuje više od 100.000 gostiju.

 

- U Sarajevu se prvi put organizuje trodnevni program u povodu dočeka Nove godine s renomiranim muzičarima i to čak na tri lokacije u gradu, s kojih ćemo poslati u svijet tri lijepe slike Sarajeva - kazao je Muzur, ističući kako je ovo ujedno i prvi put da je organizirana tako velika i efektna promocija Sarajeva u regiji.

 

 Prvu noć nove, 2018. godine obilježit će nastup sarajevskog benda Crvena jabuka, čiji je frontman Dražen Žerić Žera uputio posljednji poziv putnicima za Sarajevo uz stihove velikog hita "čekamo vas na starom mjestu, tamo gdje ljubav počinje!"

 

- Trodnevni doček Nove godine u Sarajevu odlična je prilika za naš grad koji će za ta tri dana biti ne centar regije, već centar svijeta, posebno jer Sarajevo i mi imamo jednu posebnu emociju - kazao je Žera.

 

Ove godine Turistička zajednica KS se u punom kapacitetu stavila na raspolaganje Gradskoj upravi i Kantonu Sarajevo sa svom infrastukturom kako bi organizaciju događaja podigli na još veći nivo.

 

Tako je radi što bolje promocije glavnog grada BiH Turistička zajednica KS omogućila je i besplatan boravak medijima iz regije u Sarajevu za vrijeme novogodišnjih praznika, te besplatan video link za živa javljanja s ulica Sarajeva. Tako će se Visit Sarajevo Press Centri nalaziti kod Katedrale, Vječne vatre i na Trgu BiH gdje će se i odvijati trodnevni program.

 

Trodnevni novogodišnji program počet će u subotu, 30. decembra 2017. koncertom diplomaca Muzičke akademije u Sarajevu okupljenih u filharmonijski sastav ispred sarajevske Katedrale uz piće dobrodošlice i ples. Nastupom Zdravka Čolića na Trgu BiH u novu, 2018. godinu, ulazimo kao centar regije, a prvu novogodišnju noć pjevaćemo ispred Vječne vatre bezvremenske hitove Crvene jabuke, saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook