FOTO/ sarajevo food dictionary

Sve na jednom mjestu: Da li je ovo definitivno najbolji vodič kroz gastro ponudu Sarajeva?!

Biznis Klub20.12.17, 18:36h

SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namijenjen turistima ali i Saralijama.

 


Danas je u Coloseum Clubu U Sarajevu, uz prisustvo mnogobrojnih novinara, ugostitelja, gostiju i prijatelja projekta, promovisan jedinstveni, sasvim nezavisni i najpotpuniji vodič kroz gastro ponudu grada Sarajeva – Sarajevo Food Dictionary.


SFD je prvi i jedini kulinarski vodič kroz šaroliku i bogatu gastro ponudu Sarajeva, namijenjen turistima ali i Saralijama.


- Ideja za ovaj projekat se rodila sasvim slučajno i sretna sam što je današnjom promocijom i realizovana. Više od šest mjeseci smo radili potpuno nezavisno, te uz pomoć vrhunskih gastro stručnjaka obilazili ugostiteljske objekte od Baščaršije do Ilidže i ocjenjivali ponudu sarajevskih restorana. Vodič je četverojezičan, štampan na 80 strana u prvom tiražu od deset hiljada primjeraka, a sve informacije u njemu su dostupne na engleskom, arapskom, turskom i našem jeziku. Uz obilje drugih informacija, glavni dio SFD-a čini Gastro Abeceda, odnosno 85 abecedno popisanih jela, pretežno tradicionalnih, kratak opis svakog jela i top 3 mjesta u Sarajevu gdje se to konkretno jela može probati. Sigurna sam da će SFD vrlo brzo biti nazaobilazan vodič za sve podjetioce našega grada ali i za naše sugrađane – rekla je Medina Dedajić, direktor i kreator Sarajevo Food Dictionary.


Već od danas, na 50 atraktivnih mjesta u gradu odnosno u najboljim hotelima, hostelima, restoranima i kafićima, uključujući i hotele na olimpijskim planinama Jahorina i Bjelašnica te ugostiteljskim objetima na Trebeviću, svako može preuzeti svoj besplatni primjerak Sarajevo Food Dictionary.


Kompletan spisak distributivnih mjesta nalazi se na web stranici www.sfd.ba

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto: A. Beganović)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!