Nakon medijskih špekulacija

Prevazilazimo krizu: Evo šta je prava istina o događajima u KK Royal Bosna

Sport20.12.17, 14:00h

Prevazilazimo krizu: Evo šta je prava istina o događajima u KK Royal Bosna
Upravni Odbor KK Bosna Royal je jednoglasan po pitanju budućnosti kluba te podržavamo sve inicijative koje idu u korist kluba i njegovog daljnjeg napretka

 

Povodom medijskih natpisa posljednjih dana, priozvoljnih izjava pojedinaca te općenite situacije u Klubu, održana je redovna sjednica Upravnog odbora na kojoj je sve navedeno razmotreno te su donesni stavovi koji zastupaju interese kluba.

 

Prije svega, želimo iskazati veliku zahvalnost svim našim navijačima, koji su nas podržavali i u najtežim momentima. Veliko hvala partnerima koji su dio ovoga projekta i bez kojih klub ne bi mogao funkcionisati: ARGETA, Turkish Airlines, Natura, Laško, Manners, Sony & Tehnomag, Gras, BBS, Oaza, PRicha, Gama AA.

 

Također, koristimo priliku da svoju zahvalnost iskažemo i javnim institucijama koje su nam i tokom proteklih godina pružile nesebičnu podršku, a prije svih Premijeru Kantona Sarajevo gosp. Elmedinu Konakoviću, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa gosp. Mirvadom Kurićem i Općinama Centar i Hadžići  na njihovom doprinosu.

 

KK Bosna Royal nastavlja svoj put dalje u borbi na dva fronta. Pozicija na tabeli u Prvenstvu BiH je zadovoljavajuća i daje nam motiv da se ova borba nastavi, a klub povede ka plasmanu u Ligu 6. Uz pomoć publike koja će sigurno prepoznati trud i biti značajan faktor u nastavku sezone, nadamo se i što boljem plasmanu u Play off-u, ali i regionalnoj Aba Ligi 2.

 

Upravni Odbor KK Bosna Royal je jednoglasan po pitanju budućnosti kluba te podržavamo sve inicijative koje idu u korist kluba i njegovog daljnjeg napretka. Svjesni velikog truda koji je uložen u posljednje 3 godine, a samim time i ljudi koji su do sada dali Klubu veliki doprinos, članovi UO su jednoglasno izabrali gosp. Haruna Mahmutovića za novog Predsjednika Upravnog Odbora i na taj način mu ukazali povjerenje i podršku za njegov budući angažman.

 

Gospodin Mahmutović je prošle sezone aktivno učestvovao u radu UO od augusta 2016. godine do marta 2017. godine i dao je veliki doprinos prošlogodišnjim rezultatima. Ova odluka je bila jednoglasna, a obzirom da su svi članovi UO imali priliku da se uvjere u njegove sposobnosti i rezultate njegovog rada što je definitivno doprinjelo njegovom izboru.

 

Našu ekipu danas očekuje utakmica ABA Lige 2 protiv Borca sa početkom u 18:00 časova, a ulaz će biti besplapatan. Svaka naredna utakmica će biti prilika da naši navijači pokažu koliko im je stalo do kluba i da pruže našim momcima maksimalnu podršku.

 

(DEPO PORTAL/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook