Srbijanski mediji tvrde

Halid Bešlić u panici: Plaši se da će završiti u kolicima!

Showbizz18.12.17, 09:38h

Halid Bešlić u panici: Plaši se da će završiti u kolicima!
Pjevač se požalio prijatelju na bolove u leđima, zbog kojih je nedavno krenuo na terapije kod poznatog kostolomca u Zavidovićima

 

Halid Bešlić tri mjeseca muku muči s nesnosnim bolovima u kičmi, zbog čega se uplašio da može ostati nepokretan. Da bi sebi olakšao patnju, legendarni bosanskohercegovački pjevač krenuo je s terapijama kod poznatog kostolomca u Zavidovićima, koji mu pomaže da pobijedi zdravstvene probleme, piše Kurir.


Iako je osam godina prošlo od teške saobraćajne nesreće koju je doživio na putu Vogošća-Sarajevo, Bešlić i danas trpi posljedice. Zbog problema s leđima, njemu je otežano hodanje.

 

- Halid se u posljednje vrijeme često žali da se ne osjeća dobro. Cijelo ljeto je držao koncerte i dosta se preforsirao. Njegove godine ne mogu više da trpe takav tempo, pogotovo jer je jedva preživio udes 2009. Jednom je morao da stane. Počeo je da se žali na bolove u leđima i samo ponavlja: „Jarane, plašim se da više neću moći da hodam. Samo da ne završim u kolicima.“ Muči ga to što ga često presječe iz čista mira, a ponekad taj bol duže potraje. Kad je shvatio da je vrag odnio šalu, sjetio se kostolomca Điđa iz Zavidovića i obratio mu se za pomoć. Prvom prilikom je otišao kod njega na pregled i nedavno je počeo s terapijama. Zasad je sve pod kontrolom, ali mora bar neko vrijeme da se pridržava pravila i liječi se kako bi riješio problem - priča izvor Kurira.

 

Vlasnika brojnih hitova takođe muči gojaznost, što mu stvara dodatne probleme.

 

- Halid se ponovo naglo ugojio i ljekar mu je striktno zabranio jaku i masnu hranu. I to je uticalo na kičmu. Prepisao mu je dijetu i naredio da pod hitno mora da smrša, inače će pasti kad se najmanje bude nadao. Bešlić je ozbiljno shvatio ovu kritiku i odlučio je da počne zdravo da se hrani kako bi izbjegao pakao - kaže izvor.


Novinari Kurira su pozvali pjevača za komentar, ali je bio nedostupan do zaključenja ovog broja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook