fuad backović bez dlake na jeziku

Deen: Puno mi je odmoglo što mi je otac političar, zakačili su se za mene zbog prezimena...

Showbizz18.12.17, 09:23h

Deen: Puno mi je odmoglo što mi je otac političar, zakačili su se za mene zbog prezimena...
Iskreno je govorio o statusu istaknutog umjetnika Kantona Sarajevo, o tome koliko mu je pomoglo ili odmoglo to što je sin političara, o starletama, novoj pjesmi „Imena mi mog“, te je iznio svoje mišljenje o plastičnim operacijama



Fuad Backović Deen, slovi za jednog od najkontroverznijih i najupečatljivijih ličnosti na javnoj sceni. On je neko ko je bez dlake na jeziku i kako često kaže, drugačiji je od ostalih.

 

Samo za „Express“ iskreno je govorio o statusu istaknutog umjetnika Kantona Sarajevo, o tome koliko mu je pomoglo ili odmoglo to što je sin političara, o starletama, novoj pjesmi „Imena mi mog“, te je iznio svoje mišljenje o plastičnim operacijama.

 

Prije nekoliko dana izašla je tvoja nova pjesma „Imena mi mog“, koja govori o životu i realnosti u kojoj živimo. Kakve su prve reakcije publike i kako si ti zadovoljan kompletnim projektom?

 

–  Svi komentari koji su do mene došli u ovih posljednih 15 dana od izdavanja pjesme su jako pozitivni.  Zadovoljan sam i prijatno iznenađen. Nisam očekivao toliku lavinu pozitivnih komentara. Pjesma je sama po sebi specifična i drugačija od svega što se u posljednje vrijeme plasira na tržištu u BiH, ali i regionu. Drago  mi je da su prepoznali tu lijepu poruku, koju nosi ova pjesma.

 

U svojoj karijeri imao si mnogo hitova koji su nosili provokativne poruke, a nedavno si predstavio publici jednu neobičnu ljubavnu priču, gdje u jednu ruku možemo vidjeti „drugog tebe“. Kako ste uopšte došli na ideju da snimite ovako nešto?

 

–  Pjesmu je napisao moj dugogodišnji prijatelj Almir Ajanović. Još u periodu kada sam snimao pjesmu „Rane manje bole“ Almir mi je odsvirao i meni se odmah na prvu dopala. Od tog dana do prije dva mjeseca otprilike, intenzivno smo radili na toj pjesmi i jednostavno se desila u pravi trenutak. Ona je najbolji rezultat i refleksija moje zrelosti, kako privatne tako i poslovne. Već sam 21 godinu na estradi, odrastao sam, sazrijevao i rastao. Mislim da je ovo pravac kojim ću se i ubuduće kretati.

 

Usponi i padovi

 

Sa nepunih petnaest godina si se počeo baviti pjevanjem, kada si se pridružio grupi „Seven up“. Od tada pa do dan danas, nikada nisi pokleknuo i uvijek si se borio za sebe. Koja je tajna tvog uspjeha?

 

–  Sa 14 i pol godina, nepunih 15 sam se počeo baviti pjevanjem. Uspjeh je vrlo relativan pojam. Neko će reći da sam ja neuspješan, a s druge strane će reći da sam ekstremno uspješan. Prilično sam zadovoljan ovim što sam uradio i svjestan sam činjenice na kakvom tržištu živim i radim, kakav sam kao pojava i kako djelujem na ljude oko sebe. U ovih 21. godinu koliko je i prošlo od mog početka, nisam se nikada toliko uzdizao i sam sebe, žargonski rečeno „furao“  da sam neka mega zvijezda, nedodirljiv. Ostao sam prizeman, što je meni lično jako drago. Nisam dozvolio da me ništa tako jako ponese. Znam da to može biti varljivo, u jednom trenutku možeš biti na vrhu, a sutra na dnu. Postoje mnoge moje kolege koje se teško nose sa padovima, no ja nisam jedan od njih. Ja se sasvim normalno nosim sa tim. Pretpostavljam da su tu dosta uticali moji roditelji koji su me odgojili na takav način, da normalno prihvatim i uspone i padove u životu. Ne postoji poseban recept, to je sve individualno.

 

Ostatak intervjua čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook