FOTO/ Baza Civilne zaštite iz Visokog prebačena u Zenicu

Nastavlja se potraga za Aldinom Mulićem: Vodostaj Bosne u porastu, dronovima će pretraživati teren

Hronika17.12.17, 09:59h

Nastavlja se potraga za Aldinom Mulićem: Vodostaj Bosne u porastu, dronovima će pretraživati teren
U akciji potrage za Mulićem danas učestvuje više stotina pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite, Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i volontera

 

Peti dan od nestanka Aldina Mulića više od stotinu pripadnika civilne zaštite i volontera nastavlja intenzivnu potragu za njegovim tijelom u rijeci Bosni.

 

Baza operacija Federalne uprave Civilne iz Visokog je prebačena na Kamberović Polje u Zenicu.

 

Fahrudin Solak, direktor FUCZ je kazao da će ekipe biti raspoređene na tri mosta u Zavidovićima, Maglaju i Doboju odakle će dronovima pretraživati teren, a vizuelno pregledati i obale rijeke Bosne do Doboja.

 

fucz-federalna-uprava-civilne-zastite-rijeka-bosnaFoto: Federalna oprava civilne zaštite

 

Vodostaj rijeke Bosne je povišen za više od jednog metra. Zbog otpada i stabala koje rijeka sa sobom nosi, korištenje čamaca i pretraga pod vodom, zbog opasnosti za ljudstvo, ni sutra neće biti moguće.

 

U akciji potrage za Mulićem danas učestvuje više stotina pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite, Uprave Civilne zaštite RS-a, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i volontera.

 

fucz-federalna-uprava-civilne-zastite

 

Akciji sa ljudstvom i mehanizacijom podršku daju pripadnici Civilne zaštite Republike Srpske te lokalnih i kantonalnih uprava Civilne zaštite.

 

fucz-federalna-uprava-civilne-zastite-1

 

Podsjetimo, Aldin Mulić i Irhan Fočo u noći s utorka na srijedu upali su u nabujalu Miljacku. Tijelo Irhana Foče pronađeno je u četvrtak u rijeci Bosni u Visokom.

 

fucz-federalna-uprava-civilne-zastite-2

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Federalna uprava civilne zaštite/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook