Imperator novi selektor BiH?

Čelnici Fudbalskog saveza BiH obavili pregovore sa Fatihom Terimom: On je jedan od pet najboljih trenera svijeta

Sport07.12.17, 18:08h

Čelnici Fudbalskog saveza BiH obavili pregovore sa Fatihom Terimom: On je jedan od pet najboljih trenera svijeta
Sastanak predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine s Terimom je trajao oko tri i pol sata, a održan je u Istanbulu

 

Predstavici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Istanbulu su održali pregovore s poznatim turskim trenerom Fatihom Terimom koji je jedan od kandidata za selektora reprezentacije BiH.

 

Bivši bh. nogometaš Tarik Hodžić, posrednik u pregovorima, kazao je novinarima nakon sastanka da čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH žele Terima za selektora.

 

"Mi smo u potrazi za selektorom. Terim je jedan od pet najboljih trenera svijeta. BiH ga želi za selektora. Sada ćemo vidjeti šta će se desiti. Razmislit ćemo. Imamo dobru reprezentaciju, ali trenutno nemamo selektora. Nadam se da će doći", rekao je Hodžić.

 

Terim je izjavio kako je imao kontruktivne razgovore s delegacijom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

 

"Bio sam na ručku s prijateljima iz BiH. Bila je zaista ugodna atmosfera. Razgovarali smo o fudbalu. Drago mi je da su ovdje u Istanbulu. Bosna i Hercegovina nam je blizu. Tarik je moj prijatelj i bivši saigrač. Narednih dana ćemo vidjeti šta će se desiti", rekao je turski trener.

 

Na pitanje da li su postigli određeni dogovor, Terim je kazao da će javnost saznati ako dođe do toga.

 

"Ako dođe do toga, mi ćemo vas svakako obavijestiti", kazao je Terim na kraju.

 

Sastanak predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine s Terimom je trajao oko tri i pol sata, a održan je u Istanbulu.

 

U delegaciji Komisije za imenovanje novog selektora fudbalske "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine nalazili su se Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz.

 

Na prijedlog Komisije, članovi Izvršnog odbora N/FS BiH na sjednici koja će biti zakazana, najvjerovatnije, 21. decembra birat će selektora fudbalske reprezentacije BiH. Do sada kao glavni kandidati za nasljednika Mehmeda Baždarevića, nakon odustajanja Mehe Kodre, spominjani su Robert Prosinečki i Amar Osim.

 

(Anadolija/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!