Sutra protesti u Sarajevu

Ogorčeni radnici pekare Aspek izlaze na ulice: Addiko banka nas je uništila!

Biznis Klub06.12.17, 12:22h

Ogorčeni radnici pekare Aspek izlaze na ulice: Addiko banka nas je uništila!
Tužbeni zahtjev firme Aspek d.o.o. iz Sarajeva za naknadu štete prema Addiko banci, nekadašnjoj Hypo-Alpe-Adria banci, u međuvremenu je sa početnih 23,4 miliona premašio iznos od 40 miliona KM

 

Uprava pekare Aspek d.o.o. najavila je sutra od 13 do 15 sati protest u Sarajevu ispred Addiko banke.

 

Naime, sutra će biti održani protesti zaposlenika, dobavljača i kupaca Aspek d.o.o. i drugih zainteresovanih lica, nekad veoma uspješne sarajevske kompanije - koja je zapošljavala bilizu 200 osoba - ispred sjedišta Addiko banke d.d. Sarajevo (bivša Hypo Alpe Adria Bank), Trg solidarnosti 12.

 

- Razlog ovim protestima je višestruko grubo kršenje obaveza iz Ugovora o kreditu od strane Addiko Banke, koja je pravni sljedbenik Hypo Alpe Adria Bank BH, i protiv koje se pred Općinskim sudom u Sarajevu vodi sudski proces  za naknadu štete u iznosu od 23,4 miliona KM, koja je prouzrokovana višestrukim grubim kršenjem Ugovora o kreditu od strane Banke. Ukupna učinjena šteta Aspeku d.o.o. od strane Addiko Banke je u međuvremenu, sa zateznim kamatama, premašila iznos od 40 miliona KM. Ovo je jedan od najvećih pojedinačnih Tužbenih zahtjeva za nadoknadu štete od banaka u regionu. Posebno Vam želimo napomenuti da se u ovom sljučaju ne radi o problematici CHF-a i ako je kredit Addiko Banke bio odobren u CHF-u - stoji u saopćenju za javnost uprave Aspeka d.o.o.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook