IZNENAĐENJE NA TUZLANSKOM AERODROMU

Avioni puni, ali letova više neće biti: Zašto je kompanija Wizz Air odlučila da potpuno ukine liniju Tuzla - London?!

Biznis Klub05.12.17, 20:46h

Avioni puni, ali letova više neće biti: Zašto je kompanija Wizz Air odlučila da potpuno ukine liniju Tuzla - London?!
Letovi za Bratislavu i Nirnberg ponovo će biti uvršteni u predstojeći raspored letenja krajem marta 2018. godine, dok to neće biti slučaj sa letom za London

 

Iako je u martu sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli zvanično uspostavljena linija za London, kompanija Wizz Air odlučila je da ovu liniju u potpunosti ukine.


Najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi u zimskom periodu letenja smanjio je broj uspostavljenih linija iz Tuzle, te su od 1. novembra ukinuti letovi za London, Bratislavu i Nirnberg, prenijele su agencije.


Letovi za Bratislavu i Nirnberg ponovo će biti uvršteni u predstojeći raspored letenja krajem marta 2018. godine, dok to neće biti slučaj sa letom za London.


“Kada je London u pitanju, on je ponovo bio stavljen na novi red letenja, međutim Wizz Air je donio zvaničnu odluku da to ne učini. Iako je popunjenost bila dobra, ova kompanija je odlučila da let ukine zbog procedura vezanih za izdavanje viza koje će prema njihovim analizama znatno uticati na broj prevezenih putnika”, rekao je Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli.


U upravi aerodroma očekuju da će do kraja godine biti zabilježio više od 515.000 putnika.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook