Hoće li ga primijeniti retroaktivno?

Predstavljen softver za utvrđivanje originalnosti radova: Nema više plagiranja na Univerzitetu u Sarajevu!

Hronika05.12.17, 13:45h

Predstavljen softver za utvrđivanje originalnosti radova: Nema više plagiranja na Univerzitetu u Sarajevu!
Ova varijanta softvera koristi se za detekciju naučno-istraživačkih radova. Bit će upotrijebljen za detekciju njihove sličnosti vezano za doktorske disertacije, rekla je Čohodar Husić

 

Softver za utvrđivanje originalnosti radova koji se objavljuju na Univerzitetu u Sarajevu predstavljen je danas na okruglom stolu "Autorska prava i intelektualno vlasništvo u e-okruženju", organiziranom na Rektoratu UNSA.

 

Prorektorica za kvalitet UNSA Maida Čohodar Husić je kazala da se ta varijanta softvera prvi put primjenjuje na Sarajevskom univerzitetu te da je Senat UNSA usvojio pravilnik za korištenje softvera za detekciju plagijata.

 

- Ova varijanta softvera koristi se za detekciju naučno-istraživačkih radova. Bit će upotrijebljen za detekciju njihove sličnosti vezano za doktorske disertacije - rekla je Čohodar Husić.

 

Također je dodala da je studentska verzija već dostupna na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!