Sprema novi album

Emina Jahović-Sandal: Sa mojim brakom je sve uredu!

Showbizz02.12.17, 19:14h

Emina Jahović-Sandal: Sa mojim brakom je sve uredu!
Dok sam radila na ovom albumu, a pjesme sam zaista napisala jako brzo, bila sam sigurna da radim pravu stvar. Energija, mene kao autora pjesama i izvođača, te Darka Dimitrova kao aranžera, bila je sjajna i rezultat nije mogao da izostane

 

Jedna od najljepših žena na ovim prostorima Emina Jahović-Sandal, ovih dana vrijedno radi na svom novom albumu. Njena tri singla koja je nedavno objavila dostigla su milionske preglede postavivši njene pjesme na ljestvice najslušanijih u Regionu. No, poslovne rezultate posljednjih dana pratila su i šuškanja kako u njenom braku s turskom muzičkom zvijezdom Mustafom Sandalom nije sve u najboljem redu, te da se par, navodno, razvodi.

 

No, sve ove napise, koje su prvo objavili turski mediji, Emina je demantirala. O ovoj temi prvi put govori za naš magazin, kao i o novom albumu, čiju promociju naziva slatkom brugom, a koji bi svjetlost dana trebao ugledati za nekoliko sedmica. Nakon tri singla, “Protiv svih”, “Limunada” i “Karma”, Emina će publiku obradovati duetom sa Željkom Joksimovićem, koji je, zapravo, i najava novog albuma.

 

– Dok sam radila na ovom albumu, a pjesme sam zaista napisala jako brzo, bila sam sigurna da radim pravu stvar. Energija, mene kao autora pjesama i izvođača, te Darka Dimitrova kao aranžera, bila je sjajna i rezultat nije mogao da izostane. Uživala sam dok sam radila svaki od svojih albuma, ali sam tek za ovaj sigurna da je to sto posto ono što sam ja, i njime sam u potpunosti zadovoljna. Vjerujem da je najbolji u mojoj karijeri.

 

Šta je zajedničko svim segmentima Vašeg stvaralaštva, od početka pa do sada?

 

– Svemu što sam radila posvetila sam se maksimalno. Veliki sam perfekcionist i ništa ne prepuštam slučaju. Na svemu gdje stoji moj potpis mora biti slika i prilika mene. Kada je o muzici riječ , učestvujem u stvaranju pjesama od početka do kraja, u spotovima također, a kada je riječ o mojoj kompaniji YaEmina te svim parfemima i kozmetičkoj liniji “Loud”, u svemu tome sam učestvovala u svakom segmentu; birala sam mirisne note, isprobavala, tražila i osmišljavala ambalažu… Nikada mi nije problem da zasučem rukave i prionem na posao. To je ono što je zajedničko svemu što sam radila. U svemu tome ima jako puno mene.

 

Vaša pjesma „Karma” nosi simboličan naziv. Koliko zaista vjerujete u karmu?

 

– Moja “Karma” je konačno ugledala svjetlost dana i jako sam sretna što su prve reakcije i na nju jako dobre, posebno jer je mnogo drugačija od “Limunade”. Vjerujem u princip da nikada ne treba da radiš drugima ono što ne želiš da se radi tebi. Niko ko čini loše ne može očekivati da mu se desi dobro. Univerzum tako ne funkcioniše. Možda je nekada potrebno mnogo vremena da karma odradi svoje, ali na kraju uvijek hoće.

 

Poznato je da pišete pjesme sebi, ali i kolegama. Postoji li ijedna zbog koje žalite što je niste Vi otpjevali?

 

– Kad god pišem pjesmu, u glavi imam za koga je pišem. I kada radim duete, znam s kim želim te pjesme da otpjevam. Uvijek kada je čujem u izvođenju onog kome sam je napisala, znam da sam napravila pravi izbor. Naravno, sve svoje pjesme mnogo volim, ali ne žalim ni za jednom koju sam dala svojim dragim kolegama.

 

Ostatak intervjua pročitajte OVDJE.

 

(Azra, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook