uznemirujući video/ britanski guardian

O raju za prostitutke na Jadranu: 'Sve je više žrtava trgovine ljudima i maloljetnica... Prijete im i tuku ih'

Hronika02.12.17, 12:23h

O raju za prostitutke na Jadranu: 'Sve je više žrtava trgovine ljudima i maloljetnica... Prijete im i tuku ih'
Film ‘On the Road’ u produkciji Guardiana prati priče nekolicine žena

 

Na stotine žena rade kao seksualne radnice i nude svoje usluge duž Strade Bonifice, koja se naziva i ‘cesta ljubavi’, na talijanskoj strani Jadranskog mora- piše Jutarnji.hr.

 

U posljednje je vrijeme zabilježen izrazit porast broja žena, posebno iz Nigerije, koje rade duž 16 kilometara dugačke ceste, a velik broj njih prokrijumčaren je u zemlju i prisiljen na prodavanje tijela.

 

Film ‘On the Road’ u produkciji Guardiana prati priče nekolicine žena, Talijane koji ondje žive i rade i lokalnu nevladinu organizaciju On the Road (Na cesti) koja pomaže ženama, piše Guardian.

 

Otkako je srušen Gadafijev režim u Libiji, sve više Afrikanki traži bolji život u Europi preko Italije, a premda vlasti nastoje držati stvari pod kontrolom, lokalno stanovništvo gubi živce.

 


Najviše je žena iz Nigerije gdje ih na prevaru uz brojna obećanja namame svodnice. Najčešće se radi o djevojkama iz vrlo siromašnih obitelji opterećenih dugovima koje nikad neće moći vratiti, a onda im prijete vudu ritualima. Svodnice koje zovu madam, tuku cure za koje su zdužene ako odbiju raditi.

 

Organizacija On the Road posljednjih 20 godina pomaže seksualnim radnicama. Većinu Strade Bonifice zauzimaju žene iz Nigerije, a ponekad se nađe i stotinu žena istovremeno uz cestu. Nažalost, među njima se često nađu žrtve trgovine ljudima kao i maloljetnice.

 

Film prati i Nigerijku Jessicu, bivšu prostitutku, danas volonterku organizacije On the Road. Kroz razgovore sa stanovnicima i turistima film otkriva veliki problem koji se sustavno ignorira i koji se, čini se, neće riješiti tako uskoro.

 

Upozorenje! Film sadrži eksplicitne scene koje bi nekim gledateljima mogle biti uznemirujuće!

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook