Nakon incidenta u Općini Stari Grad

Pištolj na čelu vijećnika: Priveden V.M. nakon prijetnji Dadi Stojniću

Hronika01.12.17, 14:01h

Pištolj na čelu vijećnika: Priveden V.M. nakon prijetnji Dadi Stojniću
Kako saznaje DEPO Portal, priveden je Mirza Vrabac, osumnjičen da je u srijedu 29. novembra, uperio pištolj u vijećnika Općinskog vijeća Stari Grad Dadu Stojnića, brata Denisa Stojnića

 

Juče u 12 sati policijski službenici I PU lišili su slobode V.M., rođen 1990. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti), na štetu S.D. iz Sarajeva.

 

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Kako saznaje DEPO Portal, priveden je Mirza Vrabac, osumnjičen da je u srijedu 29. novembra, uperio pištolj u vijećnika Općinskog vijeća Stari Grad Dadu Stojnića, brata Denisa Stojnića.

 

Podsjećamo, prije početka kolegija Kluba vijećnika Općine Stari Grad u Sarajevu, koji je bio zakazana za srijedu u 16 sati, u općinskim prostorijama dogodio se nezabilježeni incident.

 

Kako je tada za DEPO portal ispričao Denis Stojnić, vijećnik u ovoj općini, na njegovog brata Dadu, također vijećnika, isped načelnikove kancelarije uperen je pištolj!   

 

- Ja sam malo kasnio, zadržao sam se u razgovoru sa advokaticom, a moj brat je ranije otišao u zgradu općine. Mađutim, kad je tamo stigao, iz kancelarije načenika izašao je Mirza Vrabac, izvadio pištolj i uperio ga u mog brata! Dado mu je na to odgovorio - pucaj ako hoćeš! Vrabac je izgovorio mnogo pogrdnih riječi, a potom pobjegao iz zgrade, ispričao je nakon incidenta za DEPO Portal Denis Stojnić.

 

Nadzorne kamere u općinskoj zgradi snimile su cijeli slučaj, te o svemu postoji i video zapis, koji je predat policiji.

 

- Ne mogu da vjerujem da se ovako nešto može dogoditi i da iz načelnikove kancelarije izlazi osoba kao što je Mirza Vrabac, koji je dobro poznat policijskim organima. Slučaj je prijavljen policiji koja je izuzela snimke sa nadzrnih kamera, a ja nakon svega poručujem: Dosta sam trpio! Mogu me voljeti ili ne, ali da se na mog brata poteže pištolj - to niko ne smije - poručio je Denis Stojnić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook