Trodnevno slavlje u Sarajevu

Doček Nove godine ipak neće biti ispred Vječne vatre, nova lokacija više odgovara potrebama nadolazećeg spektakla

Hronika30.11.17, 11:31h

Doček Nove godine ipak neće biti ispred Vječne vatre, nova lokacija više odgovara potrebama nadolazećeg spektakla
Glavni razlog što se odustalo od proslave kod Vječne vatre je činjenica da će se tri dana slaviti uz vrhunske koncerte, Zdravka Čolića Čole, Sarajevske filharmonije i Crvene jabuke

 

Iako je iz Gradske uprave Sarajeva na konferenciji za novinare u Vijećnici najavljeno da će novogodišnja proslava biti održana ispred Vječne vatre, kako Faktor saznaje, ona će biti premještena na drugu lokaciju.

 

Od izvora bliskih organizatoru saznali smo da bi i ove godine centralni gradski doček trebao biti ispred SCC-a. Ispred SCC-a bit će postavljena bina koja će biti okrenuta prema Shopping centru Alta. Saznali smo da tako piše i u ugovoru za održavanje novogodišnjeg koncerta.

 

Kako navodi izvor, glavni razlog što se odustalo od proslave kod Vječne vatre je činjenica da će se tri dana slaviti uz vrhunske koncerte, Zdravka Čolića Čole, Sarajevske filharmonije i Crvene jabuke.

 

To bi značilo da bi glavni grad imao saobraćajni kolaps u to vrijeme, pa i nekoliko dana ranije, jer kamioni sa opremom za koncert stići će u Sarajevo 27. decembra, a onda se postavlja i bina i trebaju se održati i generalne probe i pet-šest dana dok se sve ne završi ne može se blokirati saobraćaj u Sarajevu. 

 

(Faktor, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook