bivša glasnogovornica Hartman

Ovo nije prvi put da u sudnicu uđu nedozvoljeni predmeti: Slobodan Milošević je unio...

Front29.11.17, 13:11h

Ovo nije prvi put da u sudnicu uđu nedozvoljeni predmeti: Slobodan Milošević je unio...
Kaže da je teško spriječiti samoubistvo ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal unijeti bilo šta što nije potrebno za postupak

 

Otrov u sudnici haškog Tribunala ili bilo šta drugo što je inače zabranjeno unijeti je zabrinjavajuće i neprihvatljivo, rekla je Florens Hartman, bivša glasnogovornica Tribunala za portal startbih.info.

 

"Ovo je drugi put da zabranjena sredstva  budu unesena u Tribunal. Prvi put je to bilo u slučaju Slobodana Miloševića i tada to nismo vidjeli, a on je uzimao protulijek koji je poništavao djelovanje lijeka za visoki pritisak i, ovo sada. Šokantno je da se ovo desilo i ne znam kako obezbjeđenje to nije spriječilo jer znali su skočiti na mene", rekla je Hartman i naglasila da je bilo važno da žrtve danas neometano čuju presudu.

 

Kaže da je teško spriječiti samoubistvo ako je neko to odlučio, ali da bi trebalo da bude nemoguće u Tribunal unijeti bilo šta što nije potrebno za postupak.

 

"Kada sam ja bila u zatvoru konzulici Francuske je zabranjeno da mi unese čokoladu, a ovo je ušlo. Zašto pravila nisu ista za sve?", rekla je Hartman.

 

Danas je Slobodan Praljak, usred čitanja presude i nakon potvrđivanja zatvorske kazne za njega od 20 godina, popio nešto za šta je njegova advokatica rekla da je otrov.

 

(Start, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook