Kakvo nas vrijeme očekuje

Vremenska prognoza za naredne dane: Padavine i vjetar, a temperature...

Hronika28.11.17, 16:56h

Vremenska prognoza za naredne dane: Padavine i vjetar, a temperature...
U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne u Hercegovini i na istoku sa slabom kišom

 

Objavljena je vremenska prognoza za naredne dane u BiH.

 

Četvrtak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito. Padavine se očekuju prije podne. Uglavnom kiša, na planinama i snijeg.

 

U Krajini snijeg ili susnježica se očekuju do 500 metara nadmorske visine. U drugoj polovini dana slabije padavine. Od večernjih sati prema kraju dana, uslijed pada temperature zraka, posvuda u Bosni i po nizinama je moguć slab snijeg ili susnježica. Vjetar prije podne umjeren do jak, na momente i sa olujnim udarima, a poslije podne okreće na sjeverozapadni.

 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje od 7 do 10, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i istoku zemlje od 10 do 13 stupnjeva.

 

Petak - u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne u Hercegovini i na istoku sa slabom kišom. Tokom dana, u Bosni sa kišom ili susnježicom. U Hercegovini kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu do 6, a najviša dnevna zemlje od 3 do 8, na jugu do 11 stupnjeva.

 

Subota - u Bosni oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini sa kišom. Intenzivnije padavine očekuju se prije podne, a u višim područjima i povećanje sniježnog pokrivača. Do kraja dana, padavine će postupno oslabiti, a mjestimično i prestati. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu do 5, a najviša dnevna zemlje od -3 do 3, na jugu do 8 stupnjeva.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook