dok sjedi na čelu države

Licemjerni Dragan Čović: Šuti o presudi Ratku Mladiću, a 'vazi' o oslobađanju haške šestorke!

Front28.11.17, 12:41h

Licemjerni Dragan Čović: Šuti o presudi Ratku Mladiću, a 'vazi' o oslobađanju haške šestorke!
On dodaje da sve što je u posljednje vrijeme obećao i prognozirao predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH nije se ostvarilo

 

Licemjerno je kada Dragan Čović prećuti presudu Ratku Mladiću jer, kako kaže, ne komentariše prvostepene presude, ali se ne libi izjaviti da vjeruje kako će hrvatska šestorka biti oslobođena. Ako je po njegovim ranijim prognozoma i ovaj put će omanuti, smatra potpredsjednik SDP-a Miro Lazović.


On dodaje da sve što je u posljednje vrijeme obećao i prognozirao predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Predsjedništva BiH nije se ostvarilo.

 

"Prema Čoviću, BiH je već trebalo da bude na korak do prijema u EU i NATO. Čak je i pominjao neke datume, koji su danas dalji zahvaljujući njegovoj licemjernoj politici koja u dogovoru sa Miloradom Dodikom usložnjava unutrašnje i regionalne odnose", konstatovao je Lazović u izjavi za Vijesti.ba.

 

Mišljenja je da je za osudu i Čovićeva izjava kako će bošnjački i hrvatski narod živjeti jedni uz druge.

 

"U Mostaru to može značiti samo podjelu grada. I ova će izjava ostati samo njegova neostvarena želja, jer Mostar se ne da dijeliti, a u Bosni, Boga mi i u Hercegovini se živilo i živjeće se zajedno", poručio je Lazović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook