Od ranije poznati policiji

Ko su Kenan Kršo i Jasmin Zunđa, osumnjičeni za otmicu djevojčice

Hronika23.11.17, 20:58h

Ko su Kenan Kršo i Jasmin Zunđa, osumnjičeni za otmicu djevojčice
Kršo je bio pred vratima i odveli su mi dijete sa autom. Ja sam tad skočila kao majka da prijavim sve što je bilo, a on je poznat policiji

 

Sinoć je u Sarajevu pronađena dvanaestogodišnja djevojčica Enisa M., čiji nestanak je prijavljen prošlog petka. U toku dana su u Tužilaštvo sprovedene dvije osobe povezane s ovim slučajem.

 

Djevojčica Enisa M. je pronađena sinoć u sarajevskom naselju Hrasno, a uhapšeni su Kenan Kršo i Jasmin Zunđa, a danas su Kenan Kršo, kao i Jasmin Zunđa, u čijem stanu je pronađena Enisa M, sprovedeni u Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo.

 

Majka Enise M. ranije je tvrdila da je Kršo umiješan u nestanak.

 

"Kršo je bio pred vratima i odveli su mi dijete sa autom. Ja sam tad skočila kao majka da prijavim sve što je bilo, a on je poznat policiji", kazala je prije nekoliko dana Emira Bašić.

 

Kenan Kršo je uhapšen sinoć u Sarajevu nakon pronalska 12-godišnje Enise M. koja se zadnjih 6 dana vodila kao nestala. Kršo je od ranije poznat policiji zbog uznemiravanju stanovništva u lokalnoj džamiji na Breki, ali i zbog dovođenja u vezu sa terorističkim aktivnostima.

 

Prošle godine uhapšen je u Bugarskoj, potom preko Srbije izručen bh. vlastima. Godinu prije, u džamiju je s još dvije osobe ušao noseći majicu tzv. Islamske države. Uhapšen je i u aprilu 2015. zbog sumnje da je učestvovao u aktivnostima koje se mogu dovesti u vezu s terorizmom.

 

U današnjem saopštenju MUP KS navodi da je Enisa M. sada na sigurnom mjestu. Policija nastavlja s rasvjetljavanje cijelog slučaja.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook