ŽRTVA ODLUČILA DA NE Šuti

Kobna noć o kojoj bruji Zagorje: Djevojka prijavila sinove lokalnih moćnika za grupno silovanje

Hronika23.11.17, 17:43h

Kobna noć o kojoj bruji Zagorje: Djevojka prijavila sinove lokalnih moćnika za grupno silovanje
Policiji je prijavila da su je silovala trojica mladića, inače sinovi lokalnih zagorskih moćnika

 

Grupa Lepi Cajti u noći sa 10. na 11. novembra zabavljala je na stotine posjetitelja koji su se tu veče odlučili proveseliti u uglednom hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.

 

Međutim, tu noć je jedna lokalna djevojka, prema vlastitim tvrdnjama, u tom istom hotelu proživjela pravu agoniju. Policiji je, naime, prijavila da su je silovala trojica mladića, inače sinovi lokalnih zagorskih moćnika. Djevojka je protiv njih odlučila podnijeti i krivičnu prijavu. Mladiće je teretila za spolni odnos bez pristanka za što je zakon predvidio od šest mjeseci do pet godina zatvora.

 

Šta Državno odvjetništvo preduzima ili će preduzeti ne mogu reći s obzirom na to da je postupak tajan, ali profesionalno ćemo odraditi svoj dio posla. Mi nismo vezani mišljenjem policije niti eventualnom njihovom kvalifikacijom. Rekao nam je to Krunoslav Rajačić, vršitelj dužnosti opšinskoga državnog advokata u Zlataru o slučaju koji se dogodio u hotelu Matija Gubec 11. novembra ove godine prilikom proslave Martinja.

 

Kao što smo već pisali, iz PU krapinsko-zagorske potvrdili su nam da su 11. novembra primili krivičnu prijavu te da su sa svim osobama koje su uključene u ovaj slučaj obavili razgovore i potom o svemu obavijestili nadležno državno odvjetništvo. Juče smo stupili u kontakt sa žrtvinim ocem, koji nam je potvrdio da je njegova ćerka bila žrtva krivičnog djela te da će pratiti daljnje poteze Državnog odvjetništva, ali iznio i svoje strahovanje da bi se s obzirom na to da se radi o sinovima lokalnih tajkuna sve moglo i zataškati.

 

Iz Državnog odvjetništva uvjeravaju nas u suprotno. Otac žrtve takođe je rekao da je njegova ćerka bila na liječničkom pregledu i da je sve što se dogodilo u hotelu ispričala roditeljima.

 

Ona živi s dečkom, a njezin otac opovrgao je priču iz kruga osumnjičenih da je njezin dečko prijavljivan za nasilje u porodici. Otac djevojke, inače vlasnik jednog obrta u stubičkom kraju, spominjao je da je policija našla i drogu, a o tome se priča i u cijelom kraju. No, policija i tužiteljstvo u interesu istrage ne iznose nikakve pojedinosti.

 

Prijatelji žrtve kažu da su mnogi jalni na djevojku koja “pošteno privređuje i ne pliva u novcu kao bogata nasljednica”.

 

- Nije lijepo blatiti djevojku tvrdeći da je lakog morala ako odbija udvarače. Ona ima jednog dečka još od srednje škole. I znate šta? Njezin dečko je prijatelj još od srednje škole s trojicom mladića koje je prijavila za zlostavljanje u hotelu. Međusobno nisu stranci nego su sve do proslave Martinja bili društvo, ekipa.

 

Priča se i da ona dangubi. Ni to nije istina. Iako je trenutno bez posla te ga očajnički pokušava pronaći, paralelno s time ‘streama’ preko web stranice Twitch. Igrajući igrice na kompjuteru s upaljenom kamerom, gledatelji koji se spoje na stranicu mogu igračima davati donacije. Zna se zaraditi i po 100 dolara tokom jedne večeri ako postoje dobri ljudi koji uživaju gledati igrače u igranju - uvjerava nas članica porodice djevojke koja je prijavila zločin.

 

Kao što smo već juče pisali, prijavljeni mladići i njihove porodice s kojima smo kontaktirali zaprepašteni su prijavom te su s gnušanjem odbacili sve tvrdnje prijaviteljice. Može se očekivati, iako tužiteljstvo zbog zaštite ništa ne želi reći, da će sa svim akterima tog događaja ponovo obavljati razgovore, a ovisno i o liječničkim nalazima te prikupljenim dokazima odlučiti ima li mjesta ili ne za otvaranje istrage koja će s obzirom na lične okolnosti i činjenicu o kakvoj se vrsti krivičnog djela radi biti tajna. U svakom slučaju, tek će se vidjeti šta će tužiteljstvo odlučiti vezano za slučaj koji je jedna od tema dana u stubičkom kraju. Javnost je podijeljena o cijelom događaju.

 

(Jutarnji,BLIN MAGAZIN/ljk)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook