o doživotnom zatvoru za ratka mladića

Mektić: Presuda je donesena na osnovu opšte hajke o Srbima, tako se Haški tribunal stalno ponaša

Front22.11.17, 19:23h

Mektić: Presuda je donesena na osnovu opšte hajke o Srbima, tako se Haški tribunal stalno ponaša
Mektić je ocijenio da presuda nije donesena na osnovu snage argumenata jer bi se u tom slučaju došlo do notorne činjenice da su u ratu od 1992. do 1995. godine u BiH stradali i Srbi za koje, takođe, neko treba da odgovara

 

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izjavio je da će današnja presuda Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću dovesti do dalje polarizacije u BiH, jer u cijelom procesu nisu korišteni argumenti, već je rezultat opšte hajke protiv Srba u ovoj zemlji- javlja Srna, a prenosi RTVBN.

 

Mektić je ocijenio da presuda nije donesena na osnovu snage argumenata jer bi se u tom slučaju došlo do notorne činjenice da su u ratu od 1992. do 1995. godine u BiH stradali i Srbi za koje, takođe, neko treba da odgovara.

 

„Siguran sam da do kraja i u potpunosti nije utvrđeno činjenično stanje i šta se događalo. Mislim da je postojala čak i namjera da se ne utvrdi činjenično stanje nego da se presuda donese na osnovu opšte hajke koja je generalno napravljena kada je riječ o Srbima, a tako se Haški tribunal i ponaša sve vrijeme“, rekao je on.

 

Mektić smatra da treba da odgovaraju i oni koji su Srbe ubijali, zlostavljali i maltretirali na različite načine.

 

„Nažalost, Haški tribunal neće biti svijetla tačka koja je trebalo da doprinese međusobnom pomirenju u BiH. Očigledno je da u budućnosti ne treba da se oslanjamo na argumente Haškog tribunala, već gradimo budućnost na osnovu vlastitih interesa“, rekao je on.

 

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala osudilo je danas nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook