sin osuđenog zločinca za medije

Darko Mladić otkrio šta mu je otac rekao nakon izricanja presude: 'Sve je ovo laž, oni pokušavaju da...'

Hronika22.11.17, 13:35h

Darko Mladić otkrio šta mu je otac rekao nakon izricanja presude: 'Sve je ovo laž, oni pokušavaju da...'
Danas smo svjedočili kako je pravda zamijenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene

 

Nakon što je bivši komadant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić danas osuđen na doživotni zatvor, oglasio se njegov sin Darko Mladić.

 

Darko Mladić se obratio medijima nakon presude njegovom ocu kojom je osuđen na doživotni zatvor.

 

"Nažalost, moram reći da na Zapadu nema ništa novo. Ovo tijelo koje se naziva tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji nije uspjelo u misiji jer je zanemarilo brojne srpske žrtve. Danas smo svjedočili kako je pravda zamijenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene", kazao je Mladić.

 

Nakon toga, Darko Mladić je medijima saopštio šta mu je otac rekao nakon izricanja presude.

 

"Prenosim vam poruku mog oca: Kazao je da je sve ovo laž i da je ovo komisija NATO-a i pokušavaju kriminalizirati srpski narod koji se štitio od agresije. Otkako se završio rat u bivšoj Jugoslaviji nije bilo prekida vatre u svijetu i nismo vidjeli verzije generala Mladića u Siriji ili negdje drugo širom svijeta. Istovremeno, kada se druga strana odluči na takve poteze, tada nema suđenja i procesuiranja zločina", kazao je Darko Mladić.

 

Podsjećamo, Haški tribunal danas je izrekao doživotnu kaznu zatvora za bivšeg komadanta Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

 

U prvostepenoj presudi Ratko Mladić je osuđen po 10 tački optužnice, između ostalog i za genocid počinjen u Srebrenici.

 

Mladić je osuđen za progon i zločin protiv čovječnosti, istrebljenje, ubistvo, kršenje zakona i običaja ratovanja, deportacije, nehumano i prisilno premještanje, terorisanje, protivpravni napadi na civile i uzimanje talaca.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!