VIDEO/ Danas tvrdi da je legenda, a prije...

Ovako je govorio Dodik: Ma, đavola Mladić voli srpski narod, zbog njega svi ispaštamo...

Front21.11.17, 19:27h

Ovako je govorio Dodik: Ma, đavola Mladić voli srpski narod, zbog njega svi ispaštamo...
Dodik danas ipak tvrdi da je Mladić profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost komandujući Vojskom Republike Srpske (VRS) koja je “branila slobodu naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska”, a prije je pričao skroz drugu priču...

 

Sutra će u Haškom tribunalu biti izrečena prvostepena presuda ratnom zločincu generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

 

Podsjećamo kako je aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je još ranije priznao genocid u Srebrenici, govorio o bjegunstvu Ratka Mladića.

 

U intervju za RTS, Dodik je svojevremeno prokazao kukavičluk ratnog zločinca, naglasivši da čitav jedan narod ispašta zbog toga.

 

"Zbog toga čitav jedan narod ispašta i u Republici Srpskoj i u Srbiji, zato što se neki Mladić odlučio tamo da se neće da preda, ili Karadžić. I onda on kaže - ja volim srpski narod, đavola on voli", rekao je Dodik.

 

Dodik danas ipak tvrdi da je Mladić profesionalno i patriotski obavljao svoju dužnost komandujući Vojskom Republike Srpske (VRS) koja je “branila slobodu naroda i učinila da bude stvorena Republika Srpska”.

 

Dodik je naglasio da, s obzirom na sve do sada viđeno protiv Srba u Haagu, svi imaju osjećaj povodom presude Mladiću.

 
“Mladić ostaje legenda u srpskom narodu, čovjek koji je svoje profesionalne i ljudske sposobnosti dao u funkciju odbrane slobode srpskog naroda, gdje god on bio”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.
 

On je istakao da će se u slučaju negativne presude Haškog tirbunala samo ojačati mit o Mladiću.

 

Dakle, Milorad Dodik za profesionalizam i patriotizam smatra kukavičluk, a ono za što se tereti Ratko Mladić fakturiše srpskom narodu, kukaviči poput Ratka Mladića u bjekstvu.

 

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!