FOTO&VIDEO/ Kakav cirkus kod komšija

Incident u Skupštini Srbije: Lider Dveri kolegu iz SNS-a usred sjednice gađao mišem!

Front21.11.17, 15:18h

Incident u Skupštini Srbije: Lider Dveri kolegu iz SNS-a usred sjednice gađao mišem!
Incident se dogodio na sjednici tog odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena

 

Lider opozicionog pokreta Dveri Boško Obradović danas je mišem od laptopa gađao u lice predsjednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS).

 

Incident se dogodio na sjednici tog odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena.

 

Prethodno je, naime, Martinović Obradoviću, kome je ranije izrečena mjera udaljenja sa sjednice Skupštine Srbije na 20 dana, izrekao opomenu.


Obradoviću je opomena izrečena zato što je lider Dveri pokazao plakat na kome je pisalo "Majo, pokrala si Novi Sad".

 

 

Obradović je potom ustao žustro negodujući uz riječi "Kako te nije sramota Martinoviću, kako možeš da budeš krpa". U jednom trenutku u salu je ušlo obezbjeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dvero SNS nastavljen je i nakon zaključenja sjednice.

 

Tražio je da mu se omogući da nastavi da govori, te da mu je ostalo još vremena za raspravu. Martinović nije prekidao sjednicu Odbora, a poslanica SNS Dragana Barišić, koja je sjedila pored njega poručila je Dverima: Mi vas se ne plašimo, sram vas bilo.
 

U jednom trenutku u salu je ušlo obezbjeđenje, a verbalni sukob, uz koškanje poslanika Dveri i SNS nastavljeno je i nakon zaključenja sjednice na kojoj je izglasano novčano kažnjavanje nekoliko poslanika opozicije zbog izrečenih opomena.

 

Obradović je potom stao na vrata sale, vidno bijesan, sve vrijeme je dobacivao Martinoviću, a atmosfera je bila na ivici fizičkog obračuna.
 

Sačekao je da iz sale izađe Martinović, i u tom trenutku je krenuo ka njemu, ali ga je otpozadi za sako povukao poslanik SNS Vladimir Đukanović i tako omogućio predsjedniku Administrativnog odbora da izađe.
 

U tom trenutku, bila je gužva jer su u sali bili i poslanici koji nisu članovi odbora, obezbjeđenje i novinari. Neposredno prije incidenta, sjednicu odbora napustili su poslanici SRS, koji su prethodno oštro negodavali što se opomene izriču i novčano kažnjavaju samo poslanici opozicije.

 

I poslanica DJB Ana Stevanović negodavala je što se novčano kažnjavaju samo poslanici opozicije, navodeći da je to primjer dvostrukih aršina koji se primjenjuju u parlamentu, te da su sve opomene izrečene neopravdano.
 

Odbor je odlučio da, zbog izrečene opomene udaljenja sa sjednice parlamenta, Boška Obradovića novčano kazni sa 50 odsto od plate ili sa oko 34.100 dinara.
 

Poslanik radikala Nemanja Šarović kažnjen je za dvije izrečene opomene sa ukupno 20 odsto od plate.
 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook