VIDEO/ Zoran Kesić ismijao verbalni rat između Srbije i BiH

Evo kako se na bosanskom kaže ćevap, a kako 'de si brate: Izetbegoviću, vi ste bruka za sve ozbiljne ratne huškače!

Front19.11.17, 20:30h

 Evo kako se na bosanskom kaže ćevap, a kako 'de si brate: Izetbegoviću, vi ste bruka za sve ozbiljne ratne huškače!
Nakon velikog verbalnog rata između Srbije i BiH, a koji su vodili srbijanski političari i mediji iz Srbije, te pojedini mediji iz BiH, Kesić je odlučio dati svoj komentar na ovu temu

 

Poznato TV lice, komičar i poitički komentator Zoran Kesić već nekoliko godina vodi popularnu emisiju '24 minuta sa Zoranom Kesićem', u kojoj na karakterističan način komentariše aktuelna dešavanja u Srbiji, ali i regionu.

 

Nakon verbalnog rata i zaoštravanja situacije između Srbije i BiH nakon intervjua bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Deutsche Welle, Kesić je odlučio dati svoj komentar na ovu temu.

 

Podsjećamo, Izetbegović je u nedavnom intervjuu na pitanje da li će BiH priznati Kosovo, rekao ”nadam se da”, uz objašnjenje da je to gotovo neizvodivo bez konsenzusa sve tri strane u BiH. Međutim, srbijanska agencija Tanjug prenijela je da je Izetbegović rekao 'DA', nakon čega su i svi ostali mediji u Srbiji Izetbegovićevu izjavu prenijeli kao: “Da, priznat ćemo Kosovo”.

 

Kesić je na fantastičan način ismijao ratnohuškačku politiku koju vode navedeni mediji, poručivši bošnjačkom članu Predsjedništva BiH i lideru SDA da je on 'bruka za sve ozbiljne ratne huškače'.

 

Šta je Kesić još rekao u svojoj popularnoj emisiji o aktuelnom verbalnom ratu, pogledajte u videu ispod:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook