Uputstvo za izradu japanskog sufle kolača od sira, odnosno soufflé cheesecakea na YouTubeu se nalazi već četiri godine, a interes ljubitelja ovog kolača za ovim receptom ne jenjava.
Zašto?
Pa, prije svega, za izradu su vam potrebna samo tri sastojka a to su jaja, tamna ili bijela čokolada i kremasti sir!
SASTOJCI:
3 jaja
120 grama bijele (ili tamne) čokolade
120 g kremastog sira
POSTUPAK:
Prvo je potrebno odvojiti bjelanca od žumanca i staviti bjelance u frižider. Zatim zagrijavamo pećnicu na 170 stepeni te topimo čokoladu na pari. Bjelance tučemo/mutimo u gusti snijeg te odvojeno umutimo žumance, prenosi portal zenasamja.me.
Otopljenu čokoladu miješamo s kremastim sirom dok ne dobijemo ravnomjernu smjesu i zatim dodajemo žumance pa bjelance. Nauljimo papir za pečenje te ga stavljamo u kalup za kolač i uljevamo smjesu.
Kalup stavljamo na veći lim za pečenje u koji ulivamo ključalu vodu i zatim sve pažljivo stavljamo u pećnicu.
Kolač prvo pečemo 15 minuta na 170 stepeni, zatim još 15 minuta na 160 stepeni, a zatim gasimo pećnicu i u njoj ostavljamo kolač da se peče još 15 minuta.
I to je to!
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook