Srpska teniserka Jelena Dokić otkrila jezive detalje

Otac me pljuvao, mlatio i tjerao da satima gola stojim nasred sobe, ali najviše me boljelo ono što je mama radila...

Sport18.11.17, 14:05h

Otac me pljuvao, mlatio i tjerao da satima gola stojim nasred sobe, ali najviše me boljelo ono što je mama radila...
Jeleni su naročito urezane u sjećanje batine koje je dobila poslije ispadanja u polufinalu turnira u Torontu od Conchite Martinez

 

Autobiografija Jelene Dokić "Nesalomiva" nikog nije ostavila ravnodušnim. Bivša jugoslovenska teniserka u njoj je otkrila stravičnu torturu koju je doživjela od oca Damira, a svakog dana se pojavljuju novi detalji.


Ona je prethodno otkrila da ju je otac tukao, da bi padala u nesvijest od njegovih batina, a sve to jer nije dobro trenirala ili bi izgubila meč na nekom turniru.

 

Njoj su naročito urezane u sjećanje batine koje je dobila poslije ispadanja u polufinalu turnira u Torontu od Conchite Martinez.

 

- Derao se na mene i prebio me kaišem u kupatilu. Vukao me je za uši, pljuvao me, a onda tjerao da satima gola stojim nasred hotelske sobe - otkrila je Dokić.

 

Nju je naročito zaboljelo ponašanje majke Ljiljane, koja je prisustvovala toj torturi, ali ništa nije činila da to spriječi.

 

- Mama se skoro nikada nije miješala, niti je pokušavala da ga spriječi da me bije. Jednom je samo, jedva čujnim glasom, rekla: "Molim te, prestani". On joj je odgovorio: "Umukni i odj*** - rekla je ona.

 

Ipak, donekle je imala razumijevanja za njenu potčinjenost, ali joj i zamjera što je nikad nije uzela u zaštitu.

 

- Za nju je tortura normalna. I ona je bila zlostavljana, i emocionalno i psihički, a i nju je tukao. Nikada se nije miješala šta god da mi je radio. Ona nije imala sopstveno mišljenje, potčinjavala mu se, uvijek je zauzimala njegovu stranu. Nije smjela da priča o tenisu sa mnom i nikad mi nije poželjela sreću pred meč. Iako je moja majka redovno bila zlostavljana, to nije bilo istog stepena kao kod mene. Nju bi ošamario, a mene premlatio - otkrila je Dokićeva.

 

jelena-dokic1

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook