VIDEO/ Iznenađeni brojem pregleda

Kako Banjalučani vide Sarajevo: Pogledajte najbolji video o glavnom gradu BiH!

Zabava18.11.17, 13:38h

Kako Banjalučani vide Sarajevo: Pogledajte najbolji video o glavnom gradu BiH!
Banjalučani su spremno prihvatili ponudu da snime glavni grad Bosne i Hercegovine onako kako ga oni vide i nekoliko dana poslije objave zadovoljni su urađenim poslom i iznenađeni brojem pregleda

 

Iza promotivnog spota o Sarajevu, stoji ekipa iz banjalučke agencije “Mania”, predvođena scenaristom i režiserom spota Dajanom Javorcem.

 

Banjalučani su spremno prihvatili ponudu da snime glavni grad Bosne i Hercegovine onako kako ga oni vide i nekoliko dana poslije objave zadovoljni su urađenim poslom i iznenađeni brojem pregleda, javlja Anadolu Agency (AA).

 

“S obzirom da smo već prije ovog videa na sličan kalup uradili video za Nacionalni park Sutjeska i da je on dočekan jako dobro i da je jako dobro prošao na društvenim mrežama, očekivali smo isto od Sarajeva, jer je sličan video, a mnogo veće tržište. Mnogo više ljudi želi vidjeti Sarajevo nego Sutjesku. Iznenadilo nas je da je već ujutro bilo 100.000 pregleda, do kraja dana je bilo preko pola miliona za manje od 24 sata”, ispričao je Javorac za AA.

 

Objasnio je da ih je angažovala firma “Sarajevo Guide” da naprave promotivni video za Sarajevo sa “skromnom željom da bude najbolji video ikad o Sarajevu, što je prilično teško izvodljivo s obzirom koliko materijala ima snimljenog o Sarajevu što u filmovima, što u pjesmama”.

 

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook