DOČEKALA GA PORODICI, ALI I BROJNI DUŽNICI

Nestali hrvatski milijarder vratio se nakon dvije godine: Hladnog januarskog jutra izašao iz kuće i nestao bez traga, a sada...

Hronika17.11.17, 14:45h

Nestali hrvatski milijarder vratio se nakon dvije godine: Hladnog januarskog jutra izašao iz kuće i nestao bez traga, a sada...
Porodica ga je posljednji put vidjela 19. januara 2015. u njihovom domu u Tomaševcu kraj Klanjca, a njegov nestanak prijavili su 2. februara. U početku su mislili da je otišao na Svjetsko rukometno prvenstvo u Katar, međutim Gorupu otada nema traga ni glasa

 

 

Božidar Gorup, prvi zagorski miilijarder i vlasnik poslovnog carstva vratio se jučer u Hrvatsku nakon što se za njim tragalo gotovo dvije godine. Potvrđeno je to Jutarnjem listu u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj, a po Gorupa je u inostranstvo išao brat Damir.


Kako Jutarnji saznaje u policiji, Gorupi su mogli proći granicu i vratiti se kući, a njegov povratak su osim obitelji najviše iščekivali brojni dužnici koji od njega potražuju milijunske iznose.


Porodica ga je posljednji put vidjela 19. januara 2015. u njihovom domu u Tomaševcu kraj Klanjca, a njegov nestanak prijavili su 2. februara. U početku su mislili da je otišao na Svjetsko rukometno prvenstvo u Katar, međutim Gorupu otada nema traga ni glasa.


Posljednji trag o njemu hrvatska policija ima iz beogradske zračne luke Nikola Tesla, gdje je 25. januara 2015. kupio avionsku kartu za Dohu. Kartu je platio gotovinom na šalteru te je otputovao u 12:30 sati. Prema snimkama nadzornih kamera na aerodromu, bio je sam i nije djelovao uznemireno. Iz Dohe je odletio za Manilu.


Posljednja lokacija na kojoj je 51-godišnji tajkun iz Tomaševca kod Klanjca trebao biti viđen je filipinska prijestolnica Manila, no tamošnja policija već godinu dana ne odgovara na upite koje su im hrvatske kolege uputile putem Službe za međunarodnu policijsku suradnju.


Na upit hrvatske policije Interpol u Dohi odgovorio je da ga nisu evidentirali. Međutim, moguće je da je u glavnom gradu Katara bio samo u tranzitu i nije prošao kontrolu. Zagorski policajci povremeno obavljaju razgovore s članovima njegove obitelji, ali od njih nema nikakvih korisnih informacija.


Iako od njega potražuju milijune kuna, njegovi vjerovnici nisu podnijeli nikakvu kaznenu prijavu. Svi kao da su očekivali da se Gorup ipak vrati...


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook