SDA optužuje lidera SBB-a

Radončić je potvrdio svoj vazalski odnos prema svemu što dolazi iz Srbije... Zabrinjava njegova veza s Dodikom!

Front16.11.17, 16:13h

Radončić je potvrdio svoj vazalski odnos prema svemu što dolazi iz Srbije... Zabrinjava njegova veza s Dodikom!
Ne čudi činjenica da se među običnim ljudima Radončić sve češće naziva novim Sejdom Bajramovićem, saopćeno je iz SDA

 

Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se danas saopćenjem za javnost povodom izjava predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, navodeći "da te izjave iznova dokazuju potpuno odsustvo državotvorne svijesti i patriotizma".

 

- I dok je ukupna patriotska javnost BiH, i pozicija i opozicija, snažno i nedvosmisleno osudila orkestriranu, izmišljenu i izrežiranu medijsku harangu koja se protiv člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića udruženo provodi iz Srbije i entiteta RS-a, Radončić je ostao jedina osoba iz bošnjačkog korpusa koja podržava nasrtaje na integritet i suverenitet BiH, potvrđujući svoj vazalski odnos prema svemu što dolazi iz Srbije - navodi se u saopćenju SDA.

 

Kako se dalje navodi, "činjenica da se režimski, ratnohuškački i antibošnjački srbijanski portali pozivaju na Dodikove i Radončićeve izjave u pokušaju da dokažu svoje zlurade i neutemeljene napade na Izetbegovića govori o zapanjujućoj i zabrinjavajućoj vezi Radončića sa Dodikom i 'službama' iz Srbije".

 

- Zbog toga i ne čudi činjenica da se među običnim ljudima Radončić sve češće naziva novim Sejdom Bajramovićem. Ako se tome doda i izjava koju je Radončić nedavno dao pred sudom u Prištini da su Bošnjaci krivi za početak rata u BiH, onda pozicija sluge i zaštitnika srpskih interesa postaje jasnija - saopćeno je iz SDA.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook