KADA SE OBRATILA LJEKARU, BILO JE VEĆ KASNO

Folk pjevačica otkrila bolnu životnu borbu: Četiri puta sam operisala rak, a porodici sam rekla da sam na turneji!

Showbizz15.11.17, 20:08h

Folk pjevačica otkrila bolnu životnu borbu: Četiri puta sam operisala rak, a porodici sam rekla da sam na turneji!
Prije nekoliko godina doživjela je veliki stres, a neposredno nakon toga otkrila je da ima kancer. Međutim, to je za nju bila bolna tema koju je vrlo rijetko pominjala. Ipak, sada je ispričala sa čime se sve borila i kako je uspjela da pobijedi opaku bolest, zbog koje je imala čak četiri operacije

 

 

Nakon surove dijagnoze i nekoliko hirurških intervencija, popularna folk pjevačica Mira Škorić prvi put je za magazin Glossy ispričala koliko joj je taj period borbe sa opakom bolešću promijenio život.


Mira je prije nekoliko godina doživjela veliki stres, a neposredno nakon toga otkrila je da ima kancer. Međutim, to je za nju bila bolna tema koju je vrlo rijetko pominjala. Ipak, sada je ispričala sa čime se sve borila i kako je uspjela da pobijedi opaku bolest, zbog koje je imala čak četiri operacije.
 

- Primjer sam nemarne osobe kada je riječ o zdravlju. Kod ljekara sam tada došla poprilično kasno. I kad god se sjetim toga, nije mi dobro. Istina je ta da sam četiri puta operisana. O tome nikada nisam govorila, a kada sam odlučila, bilo je to samo zato da bih, ako je to moguće, probudila svijest kod drugih ljudi da ne ponove moju grešku i povedu računa o svom zdravlju, počinje Mira svoju ispovijest za Glossy i otkriva nakon kakvih simptoma se obratila ljekaru.
 

- Osjećala sam premor i imala sam podmuklu temperaturu. Na to je trebalo da odreagujem ranije, ali nažalost, kasno sam obratila pažnju. Radila sam pod povišenom temperaturom od 37, 2. Pjevala sam satima i danima i sve više se umarala i bila slabija. Imunitet mi je opao i tek kada mi je iskočila limfna žljezda na vratu iznad ključne kosti, odreagovala sam. To mi je bio glavni znak da nešto nije u redu. Odmah sam se obratila profesorima Radanu Džodiću na "Institutu za onkologiju i radilogiju", Ivanu Markoviću i Nevenu Jokiću, kaže pjevačica koja nikada neće zaboraviti trenutke u kojima joj je ljekar saopštio da ima rak.  


- Bila sam u stanju potpunog šoka i nevjerice. Doktor Džodić mi je saopštio surovu istinu koju nisam htjela da prihvatim. U sebi sam ponavljala da to nikako nije moguće. Od tog trenutka riješila sam da zdravlje postavim na prvo mjesto i promijenim život iz korjena. Nakon što su mi eminentni stručnjaci na onkologiji uradili sve detaljne analize, uslijedila je prva operacija, priča Mira i opisuje da je intervencija bila zahtjevna jer je metastaza uzela maha.
 

- Operacija je trajala punih šest sati. Imala sam karcinom u metastazi. Vjerujte mi, nisam se uplašila za život jer nisam željela da prihvatim bolest. I ta intervencija je prošla, a onda su uslijedile kontrole. Kada sam ponovo uradila biopsiju, rezultati nisu bili dobri. U jednom trenutku sam od muke sama sebi počela da se smijem. Odlučila sam da liječenje koje je uslijedilo sakrijem od porodice. Kad god bih ležala na Institutu, njima bih rekla da sam na turneji. Jedino je moja rođena sestra Biljana bila upućena u sve i sve vrijeme bila uz mene. Naša pokojna majka Milka je sumnjala da nešto nije kako treba, pa me je zvala i po nekoliko puta dnevno. Redovno sam joj se javljala na telefon iz šok - sobe i pravila se kao da je sve super, a zapravo ništa nije bilo kako treba, otkrila je pjevačica za Glossy.


Nastavak razgovora čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook