o izjavama lidera SDA koje su izazvale buru

Šepić: Izetbegovićev intervju je 'nepametan', ja sigurno ne bih onako iznosio...

Front15.11.17, 19:34h

Šepić: Izetbegovićev intervju je 'nepametan', ja sigurno ne bih onako iznosio...
Šepić je gostujući u Danu uživo ocijenio da je Parlament danas imao kapacitet da radi jer tako piše u Poslovniku

 

Predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Senad Šepić kazao je za N1 da je intervju člana Predsjedništva BiH i prvog čovjeka Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegović, bio ''nepametan''.

 

Šepić je gostujući u Danu uživo ocijenio da je Parlament danas imao kapacitet da radi jer tako piše u Poslovniku.

 

''Prema Poslovniku, postojao je kapacitet i moglo se raditi. S druge strane, kad znate kakav imate ambijent u državi, onda je pitanje samog smisla. Valja tražiti izlaze iz svega ovog i u tom smislu govoriti o drugim temama'', ocijenio je Šepić za N1.

 

Potom je pričao o Izetbegovićevim izjavama koje su proteklih dana izazvale brojne reakcije u Bosni i Hercegovini, ali i u Srbiji.

 

''Je li bilo spinovanje ili nije, to je stvar koja je u drugom planu. U prvom planu je rezultat jednog onakvog intervjua predsjednika države. Nemam ja neki poseban komentar, ali je činjenica da se radi o nepametnom intervju. Ja sigurno ne bih na onakav način iznosio lične stavove'', kazao je gost N1.

 

Šepić je komentarisao i izjavu Dragana Čovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH koji je kazao da se ''uzda u razum srbijanskih političara''.

 

''Koliko je tih nepametnih intervjua, izjava, lažnih obećanja dosad dao Dragan Čović. To što se on uzda u razum srbijanskih političara, ljudima u ovoj zemlji ništa ne znači. Ovdje govorimo o toj matrici, ovdje su u prvom planu najdirektnije izašli Izetbegović i Dodik, uključivao se i Čović'', dodao je on.

 

O najavi da će SDA pobijediti na izborima naredne godine...

 

''Možete zamisliti koliko je to jedna bahata izjava, da bez ikakvog pozitivnih, osjetljivih, mjerljivih parametara, da godinu dana prije to najavite. To je potcjenjivanje ljudi u ovoj zemlji. Vjerujem u pamet, odgovornosti i mogućnost da se razumije je li politika koju su dosad vodili, politika koja zaslužuje podršku'', poentirao je Šepić na kraju razgovora za N1.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook