nakon intervjua za deutsche welle

Izetbegovićeva izjava izazvala haos: Vučić tvrdi da će imati dalekosežne posljedice - Srbija traži odgovor!

Front14.11.17, 12:22h

Izetbegovićeva izjava izazvala haos: Vučić tvrdi da će imati dalekosežne posljedice - Srbija traži odgovor!
Upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da"

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu kompleksna izjava sa dalekosežnim posledicama koju treba sagledati na veoma ozbiljan način- prenosi N1.

 

"Reč je o veoma složenoj, kompleksnoj izjavi sa veoma dalekosežnim političkim i pravnim posledicama, mnogo je ozbiljniji njegov intervju nego što iko u Srbiji u ovom trenutku može da sagleda. Mi ćemo to da sagledamo iz svih uglova i pronaći ćemo najbolji odgovor za Srbiju", rekao je Vučić.

 

U jučer objavljenom intervjuu za DW Izetbegović je rekao da je što se njega tiče Kosovo do sada trebalo da bude priznato, ali da je za to potreban konsenzus na nivou BiH.

 

Upitan da sa "da" ili "ne" odgovori da li će BiH u jednom trenutku priznati Republiku Kosovo Izetbegović je rekao: "Nadam se da".

 

Vučić je danas rekao da će Srbija tek odlučiti šta će biti njen odgovor na ove izjave i podsjetio da je za četvrtak zakazana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

 

On je rekao da Izetbegovićev intervju DW "donosi brojne promene u dugoročnom smislu".

 

"Mnogo toga se promenilo nakon tog intervjua, i nije samo priča o tome da se nada priznanju Kosova... i to da se teritorijalni integritet BiH brani ratom a da Srbija treba da ga isporuči uz šolkjicu kafe i ratluk... Reč je i o drugim delovima naše teritorije da se neko meša u naše unutrašnje odnose, a za to nema nikakav osnov", kazao je Vučić posle susreta za članovima Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu.

 

Vučić je dodao da "tu ima mnogo kompleksnih stvari" i da zato neće danas govoriti šta će biti odgovor Srbije već želi "da prođe nekoliko dana" i dodao da će Srbija "nastaviti da se ponaša odgovorno".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook