FOTO&VIDEO/ Kakva ljubav

Isplivalo tajno pismo Lune Đogani posvećeno Veljku Ražnatoviću: Kako da zaboravim one noći...

Zabava10.11.17, 15:17h

Isplivalo tajno pismo Lune Đogani posvećeno Veljku Ražnatoviću: Kako da zaboravim one noći...
Kada bih mogla urezala bih ih u srce i polako umrla sa njima. Ali ne mogu. Mogu samo da ostanem da živim u ruševinama mojih snova, nadajući se da ćeš mi se možda jednog dana vratiti, napisala je Luna

Prvi dečko Lune Đogani bio je, ni manje ni više, nego 'veliki zavodnik' Veljko Ražnatović. Kolika je to ljubav bila pokazuje i pismo koje mu je Luna tada napisala.

 

Naime, ona je tada imala samo 14 godina i bila je ubijeđena da će ta ljubav trajati vječno.

 

U prilog tome svjedoči i video snimak napravljen za njih dvoje, ali i pismo koje stoji u opisu. Ovim je Luna, očigledno, htjela da dokaže Veljku koliko joj je stalo do njega.

 

veljko-raznatovic-luna-dogani-1

 

Pismo je objavljeno 2011. godine i prenosimo vam ga u cjelosti:

 

"Ovo je priča o jednoj ljubavi koja je počela davno, ali uvijek se loše završi, i onda opet kreće ponovo...

 

Nadam se da će jednom početi, i da se nikad više neće završiti, da će trajati VJEČNO! Nije lako blistati okolo sa lažnim osmijehom, a sama u noćima plakati zbog svega. Nije lako kad moraš biti jaka zbog drugih, ono kao fol muvati se sa još trojicom da bi mislili da si ga preboljela, nije lako kada te on proganja, kada te svaka glupost podsjeća na njega. Plakati u wc-u kad neko spomene nešto vama bitno, a onda brisati suze i nastavljati sa normalnim životom.

 

Nije lako kada shvatiš koliko toga ste imali zajedno, koliko ste stvari proživjeli u tako malo, ili puno vremena. Kako zaboraviti onaj osjećaj kada je sve bilo savršeno? Ona jutra kada te je budio porukama, one noći koje ste proveli budni? I gdje utopiti svu tu tugu? Ja moju utapam u riječima. U sjećanjima. Vodim rat sa zaboravom, negdje duboko u sebi. I ne, nije nimalo lako. Sreća pa sam jako dobra glumica. Toliko toga želim da ispričam. Toliko je puno stvari koje ne želim nikada da zaboravim.

 

Znaš ono kada smo sjedili i gledali se u oči, smijali se bez razloga? Ne znaš. Imam neki osjećaj da je tebi mnogo lakše. Da si sve zaboravio, da ti nije važno ni u pola koliko je meni. Zašto se ikada pitam da li ti nedostajem? Niko ne shvata... Niko ne shvata koliko te volim. Niko neće ni da sluša, nikog ne zanima. Njima su to prazne riječi, gluposti koje lupa neka djevojka. Meni? Meni su ove riječi sve što mi je ostalo.

 

Kada bih mogla urezala bih ih u srce i polako umrla sa njima. Ali ne mogu. Mogu samo da ostanem da živim u ruševinama mojih snova, nadajući se da ćeš mi se možda jednog dana vratiti. Često mi se tvoj lik pojavljuje u snu. To anđeosko lice koje i nakon toliko vremena ne mogu izbrisati iz glave, iz srca u kojem si ostao urezan zauvijek. Osjećam te pod kožom, kao da mi umjesto tople krvi ti tečeš kroz vene, kao da nikad nećeš nestati! Uvijek se iznova pojavljuješ u mom snu na trenutke koji traju poput vječnosti, jer u snovima si tako savršen, NAŠA LJUBAV JE SAVRŠENA, ŽELIM DA TO TRAJE ZAUVIJEK! Nekoliko trenutaka me preplavljuje osjećaj da sam tako zaštićena, voljena. Međutim, ubrzo shvatim da sam u stvarnosti naivna djevojka koju si lagao.

 

Pitam se, KAKO NEKO MOŽE POVRIJEDITI OSOBU ZA KOJU JE UVIJEK GOVORIO DA JE VOLI I PRIČAO SVE PRIČE U KOJE SAM VJEROVALA, a bile su samo riječi koje ti nisu i neće značiti baš ništa. Vjerovala sam ti, jer sam bila zaljubljena, a ljubav je uvijek slijepa. Ti si to vješto iskoristio. I SADA SE PLAŠIM POMISLI DA ME JE IZADALA OSOBA KOJU SAM VOLJELA NAJVIŠE OD SVEGA, KOJOJ SAM SE DIVILA, a tako si me razočarao. U tvoj život je došla ona koja ti možda znači sve, ali to nije važno. Za tebe sam bila samo broj... JEDNA I JEDINA DJEVOJKA KOJA TE ISKRENO I LUDO VOLJELA. Ali tako je to uvijek bilo u životu. Zaljubljeni su uvijek patili, bili ostavljeni, PREVARENI!

 

Zašto te ne mogu jednostavno zaboraviti? Ne znam, ne mogu se boriti protiv sebe, svog srca, previše sam slaba. Znam da ovu prazninu koju osjećam, koja me svaki put skrši, polomi sve u meni, možeš samo ti ukloniti. Proganja me misao da te druga ljubi, ta misao mi ne da mira... IAKO SI ME IZDAO, RAZOČARAO, ZAUVIJEK ĆU TE PAMTITI KAO SAVRŠENU OSOBU JER SI TAKAV U MOJIM SNOVIMA, ANĐELE!"

 

 

 

(Kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook