NAKON ODLUKE O POSKUPLJENJU SKI-KARATA

Premijer Konaković ponovo ljut: Otkud vam pravo da dižete cijene? Bjelašnica se finansira novcem građana KS!

Hronika09.11.17, 21:14h

Premijer Konaković ponovo ljut: Otkud vam pravo da dižete cijene? Bjelašnica se finansira novcem građana KS!
Premijer KS Elmedin Konaković ne slaže se sa najnovijim odlukama o poskupljenju, niti sa tvrdnjama o novim ponudama na sarajevskim planinama. Revoltiran današnjim informacijama, reagovao je na svom Facebook profilu i najavio hitnu reakciju Vlade KS, a između redova prozvao i direktora KJKP ZOI'84 Midhata Hubijara

 

 

Ljubitelje skijanja u Kantonu Sarajevo i okolini danas je dočekala vijest o novim cijenama ski-karata na Bjelašnici i Jahorini, naravno višim u odnosu na prošlu godinu.


Tako su sezonske karte na Bjelašnici ove godine veće za 50 KM, na Jahorini čak za 200 KM, a poskupjele su i pojedinačne karte. Ova poskupljenja pravdaju se "novim ponudama" na olimpijskim ljepoticama, zbog čega su, navodno, porasli i troškovi. 


Međutim, premijer KS Elmedin Konaković ne slaže se sa najnovijim odlukama o poskupljenju, niti sa tvrdnjama o novim ponudama na sarajevskim planinama. Revoltiran današnjim informacijama, reagovao je na svom Facebook profilu i najavio hitnu reakciju Vlade KS, a između redova prozvao i direktora KJKP ZOI'84 Midhata Hubijara.   


"Novac kojim se pravi novi vertikalni transport na Bjelašnici, vještački snijeg i regionalni vodovod, novac je građana Kantona Sarajevo. 
Odluka da se povećaju cijene bez prijedloga da se obogati ponuda i dodatno zaradi novac, još jednom potvrđuje da je sistem pun budžetskih menadžera koji izvore prihoda vide samo u budžetu ili džepovima građana. 
Sutra ce Vlada zatraziti hitno stavljanje van snage ovakve odluke"
, kategorički je poručio premijer Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook