Obavještenje za javnost

Oglasio se i KJKP Rad: Nije tačna informacija da dugujemo ViK-u!

Hronika09.11.17, 16:02h

Oglasio se i KJKP Rad: Nije tačna informacija da dugujemo ViK-u!
Iz KJKP „Rad“ su danas poslali demant na objavljene informacije, a obavještenje prenosimo u cijelosti

 

Novinska agencija Patria je u srijedu, 08.11. objavila dio spiska na kojima su javna preduzeća, institucije i privatne kompanije koja najviše duguju ViK-u, a među kojima je i KJKP „Rad“ koji duguje 103.000 KM.


Iz KJKP „Rad“ su danas poslali demant na objavljene informacije, a obavještenje prenosimo u cijelosti:


- Poštovani, informacija koju ste objavili na Vašem portalu, dana 08.11.2017. godine, pod naslovom “Pogledajte spisak 25 najvećih dužnika: Javna preduzeća, institucije i privatne firme koje najviše duguju ViK-u”, u cilju pravovremenog i objektivnog informisanja javnosti, moramo da reagujemo na netačne navode koji su izneseni, a odnose se na dug KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo prema KJKP ViK. 


Naime, prema izvoru koji je poznat Vašoj redakciji, u objavljenom tekstu se navodi da je dug KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo iznosi 103.491,00 KM, što je netačna i neprovjerena informacija, te se ista ne može uzeti kao mjerodavna. U skladu sa navedenim, dostavljamo Vam demant na pomenuti tekst, te ovim povodom želimo istaći da se radi o informacijama kojim se želi narušiti ugledu KJKP RAD d.o.o. Sarajevo. 


KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo je odgovorno i profesionalno preduzeće koje svoje obaveze prema drugim pravnim licima izmiruje u predviđenom roku. Nakon izvršenih provjera sa službom za finansije KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo na dan 09.11.2017. godine, nema dugovanja prema KJKP ViK od strane KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo - navodi se u saopštenju.


(DEPO PORTAL/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook