video/ OPERACIJA KINO KREĆE NA TURNEJU

'Žaba' stiže pred publiku: Pogledajte inserte iz domaćeg filma koji je osvojio gledatelje ovogodišnjeg SFF-a

Kultura09.11.17, 15:44h

'Žaba' stiže pred publiku: Pogledajte inserte iz domaćeg filma koji je osvojio gledatelje ovogodišnjeg SFF-a
Operacija kino kreće na turneju sa bh. filmskim ostvarenjem ŽABA, reditelja Elmira Jukića

 


Zbog velikog interesovanja za film, koji je osvojio srca publike Sarajevo Film Festivala, čemu najbolje svjedoči i Nagrada publike koja mu je dodijeljena, putujuće kino SFF-a i Obala Art Centar će, u saradnji sa producentskom kućom Refresh, obradovati publiku širom BiH, a prva stanica je Gračanica gdje će se u Bosanskom kulturnom centru film prikazivati 11. i 12. novembra.


Nakon Gračanice slijede Dom kulture Srebrenik (13. i 14. novembar), Bosanski kulturni centar Živinice (15. i 16. novembar), Gradski bioskop Bijeljina (17. i 18. novembar), Dom omladine Zvornik (19. novembar), Kino dvorana Ugljevik (20. novembar), Bioskop centra za kulturu i sport Rogatica (22. novmbar), Dom kulture Bratunac (23. i 24. novembar), Bosanski kulturni centar Tuzla (26, 27. i 28. novembar), JU BKC Alija Izetbegović u Kalesiji (29. novembar)...


U svim navedenim gradovima film će se prikazivati u dva redovna termina. Cijena ulaznice za redovne projekcije je 5,00 KM, a organizatori su se odlučili i ponuditi popularne cijene od 3,00 KM za organizovane školske projekcije.


Izuzetna glumačka ekipa koju sačinjavaju Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 


Jednako je bilo i sa istoimenom pozorišnom predstavom Elmira Jukića, koja više od devet godina puni teatre širom bivše Jugoslavije, a publika, kako se to često opisuje, u svojevrsnom emocionalnom rastrojstvu zaboravlja kapute, torbe i ostale lične stvari nakon predstave.


Noseći samo pozitivne utiske sa prethodnih turneja, te ohrabreni zainteresovanošću publike upravo za ovo ostvarenje, ekipa Operacije kino i tokom ove turneje obećava vrhunske projekcije i zagarantovan nezaboravan filmski ugođaj.


Ako svemu dodamo i to da će se turneji, u skladu sa obavezama, pridružiti i ekipa filma kako bi se družili sa publikom u nekim od bh. gradova, sa sigurnošću možemo ustvrditi da ćemo imati jedno od najuzbudljivijih izdanja Operacije kino.


Pratite nas redovno jer uskoro slijedi i lista novih gradova u koje stižemo sa filmom ŽABA - poručuju sa SFF-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook