VIDEO/ Akcija FUP-a 'Registar'

Pogledajte privođenje Predraga Kurteša, bivšeg ministra MUP-a KS i MUP-a FBiH

Hronika09.11.17, 09:54h

Pogledajte privođenje Predraga Kurteša, bivšeg ministra MUP-a KS i MUP-a FBiH
Među privedenim je i bivši ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH - Predrag Kurteš koji je priveden na kućnoj adresi u ulici Kalemova

 

U ranim jutarnjim satima počela je akcija Federalne uprave policije na području glavnog grada Bosne i Hercegovine.

 

U akciji kodnog imena Registar privedeno je pet osoba po nalogu Tužilaštva BiH.

 

"Postupajući po navedenom Izvještaju Federalna uprava policije je po nalogu Tužilaštva BiH provela opsežne istražne radnje i utvrdila postojanje osnova sumnje da su državljani BiH inicijala P.K. (1953.g.), D.M. (1958.g), te K.K.(1971.g), E.M.(1976.g.) i jedan strani državljanin inicijala A.R., u periodu od 2011. do 2014. godine, u okviru ogranizovane kriminalne grupe, prethodno osmišljenim i usuglašenim zajedničkim djelovanjem pristupili provođenju mjera i radnji u cilju zaključenja štetnog ugovora u vrijednosti od 2.155.000,00 KM za nabavku softverske i hardverske opreme radi uspostave Jedinstvenog sistema centralnog matičnog registra FBiH, sa unaprijed dogovorenim dobavljačem i to provođenjem postupka pregovaranja bez objave javnog poziva, te su na taj način sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od cca milion KM, a za koji iznos je oštećen Budžet Federacije BiH", naveli su u FUP-u.

 

Među privedenim je i bivši ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH - Predrag Kurteš koji je priveden na kućnoj adresi u ulici Kalemova. Snimak objavljen na portalu Faktor.ba pogledajte ispod:

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook