obojica obuhvaćeni istragom o primanju mita od 10.000 KM

Uhapšen bivši savjetnik gradonačelnika Bihaća: Utjecao na svjedoke?

Hronika08.11.17, 12:41h

Uhapšen bivši savjetnik gradonačelnika Bihaća: Utjecao na svjedoke?
Nezvanično saznajemo da je prilikom hapšenja od Toromanovića izuzet kompjuter sa njegovog radnog mjesta u Općini

 

Danas je uhapšen Smail Toromanović, bivši pomoćnik gradonačelnika Emdžada Galijaševića, a obojica su obuhvaćeni istragom o primanju mita od 10.000 KM od firme Sany boy što je zabilježeno u specijalnoj akciji od 15. juna 2016 godine kada su obojica privedena.

 

Toromanović se, nakon prvobitnog skandala, vratio na posao u gradskoj Upravi Bihać. S tog mjesta je, kako se špekuliše, vršio uticaj na svjedoke u njihovom predmetu.

 

- Pripadnici MUP-a USK-a su po nalogu postupajućeg kantonalnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona Bihać lišili slobode S. T. zbog uticaja na svjedoke u predmetu ovog Tužilaštva koji se vodi protiv osumnjičenog E. G. i drugih zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi, saopćila nam je Asima Huskić Kurjaković, portparolka Tužilaštva.

 

Nezvanično saznajemo da je prilikom hapšenja od Toromanovića izuzet kompjuter sa njegovog radnog mjesta u Općini.

 

- Radi se o Smailu Toromanoviću koji je iz Odsjeka za rad sa mjesnim zajednicama. Policija i predstavnici tužilaštva su bili tu u općini, njega su uhapsili, za sve ostalo ja nisam kopetentan da komentarišem, kazao nam je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

 

Postupajući Tužilac u ovom predmetu Adnan Tulić nedavno je Oslobođenju najavio da će uskoro optužnica protiv gradonačelnika biti podignuta, međutim istraga koju je proširio još nije završena.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook