posrnuli vlasnik agrokora u londonu

Odbjegli Ivica Todorić se predao britanskoj policiji!

Hronika07.11.17, 13:18h

Odbjegli Ivica Todorić se predao britanskoj policiji!
U policiju je, kako saznaje N1, došao u pratnji svojih britanskih odvjetnika

 

Hrvatska policija primila je obavijest da je u 9:04 sati po lokalnom vremenu Ivica Todorić stigao u Charring Cross policijsku stanicu u Londonu.

 

Iz izvora bliskih Todoriću, N1 saznaje da se sam predao policiji.

 

Todorićevi saradnici očekuju da će, nakon razgovora Todorić biti pušten na slobodu uz kauciju. U policiju je, kako saznaje N1, došao u pratnji svojih britanskih odvjetnika.

 

N1 je jutros javio da će upravo do ovoga doći. Hrvatska je prethodno dostavila britanskoj policiji informaciju o adresi na kojoj se Todorić nalazi u Londonu, te je Todorićeva odluka da sam ode u policiju zapravo svojevrsna prevencija hapšenja.

 

Savjet odvjetnika u ovakvim slučajevima uglavnom je isti - samoinicijativan odlazak tražene osobe i predaja vlastima zemlje u kojoj su se skrili. Prema informacijima kojima raspolažemo, nakon predaje policiji, Todorićevi odvjetnici će odmah pokrenuti postupak zaštite od ekstradikcije s obrazloženjem zaštite od političkog progona.

 

Isto tako, neslužbeno saznaje N1, navodno je posljednjih dana Todorić i skupljao novac za plaćanje jamčevine kako bi se protiv izručenja borio sa slobode.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook