Tuga u Kozarcu nakon nesreće u Rovinju

Brat stradalog Ibrahima Kevljanina: Željan sam ga ostao, a ni na dženazu mu neću moći otići...

Hronika07.11.17, 11:02h

Brat stradalog Ibrahima Kevljanina: Željan sam ga ostao, a ni na dženazu mu neću moći otići...
S Ibrahimom su, kako kaže Teufik, više kontaktirale sestre, ona iz Zagreba i druga, Fikreta Kulašić, koja boravi u Kozarcu. Sestre su se redovno čule i s Ibrahimovom bivšom suprugom Zuhrom, u čijem je stanu u Rovinju on živio

 

Za tragičnu vijest da mu je brat Ibrahim (62) stradao nakon što ga je u Rovinju u petak automobilom pregazio popularni hrvatski pjevač Tony Cetinski, Teufik Kevljanin (75), mještanin Kozarca kod Prijedora, saznao je od sestre Emire Kulašić koja živi u Zagrebu.

 

Dobar čovjek

 

- Tuga, toliko dugo ga nisam vidio... Zvao me i moj sin koji živi u Španiji. Kaže da mu nije ni do čega, žao mu Ibrahima. Da je bar ovdje bio, da mu se pomogne, ali... – započinje priču Teufik, koji se s bratom posljednji put sreo prije tridesetak godina.  

 

Tada je došao da mu vidi unuka. Inače, stradali je iz rodnog Kozarca otišao davno, a već decenijama je živio u Rovinju. 

 

S Ibrahimom su, kako kaže Teufik, više kontaktirale sestre, ona iz Zagreba i druga, Fikreta Kulašić, koja boravi u Kozarcu. Sestre su se redovno čule i s Ibrahimovom bivšom suprugom Zuhrom, u čijem je stanu u Rovinju on živio.

 

 - Ostavila ga je da tu živi i otišla nakon što su se rastali. Plaćala je i račune i preko nje je sve išlo. Ona je rodom iz Bihaća i navraćala je nekoliko puta i kod nas - kaže Namka Kevljanin, Teufikova supruga.

 

S velikom sjetom priča o stradalom djeveru.

 

- Živio je slabo, koliko znam, od socijalne pomoći. Pomagala mu je i porodica... Sakupe nešto para pa mu pošalju. Bio je sušta dobrota od čovjeka. Nikog nije dirao, jednostavno, živio je neki svoj život. Sve nas je volio i poštovao, ali mu se nije dolazilo ovdje. Tako je odabrao. Sjećam se svog dolaska u Rovinj. Mene i svekrvu, njegovu majku Minu, dočekao je baš kako treba. I ručak nam je pripremio. Bio je prava dobrica, ali i nesretan čovjek, jer je izgubio sina. I ta tragedija se dogodila nepun mjesec i po nakon dženaze majke Mine - kaže Namka.

 

Zaraslo ognjište

 

Samo pedesetak metara od njene kuće pokazuje nam u kupinu zaraslo porodično ognjište gdje se Ibrahim rodio.

 

- Željan sam ga ostao, a ni na dženazu mu neću moći otići, jer ne znam kako - kaže Teufik, koji je već 47 godina vezan za invalidska kolica.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!