u istočnom sarajevu

Otkriven spomenik bivšem ruskom ambasadoru Vitaliju Čurkinu, Majke Srebrenice: To je provokacija!

Hronika06.11.17, 20:34h

Otkriven spomenik bivšem ruskom ambasadoru Vitaliju Čurkinu, Majke Srebrenice: To je provokacija!
Jedna pored druge, ukrštene u jednu, zastave Republike Srpske i Rusije, za domaćina jasan su znak neraskidive i bratske ljubavi između dva naroda: Rusa i Srba

 

U Istočnom Sarajevu otkriveno je spomen-obilježje preminulom ruskom veleposlaniku pri u UN Vitaliju Čurkinu i to u znak zahvalnosti za rusko "ne" u Vijeću sigurnosti UN-a na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Ranije su Majke Srebrenice poručile da ovakve poteze smatraju povokacijom žrtava- piše N1.

 

Jedna pored druge, ukrštene u jednu, zastave Republike Srpske i Rusije, za domaćina jasan su znak neraskidive i bratske ljubavi između dva naroda: Rusa i Srba. Zastave, kulturno-umjetnički program, mladići i djevojke u starim nošnjama i pjesme dio su današnje svečanosti otvaranja spomenika ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu.

 

Umjesto u Srebrenici, spomen-obilježje ruskom veleposlaniku svjetlo dana ugledalo u Istočnom Sarajevu. Za organizatore ove je veliko hvala za, kako tvrde, veliko Čurkinovo i rusko "ne" na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN-a 2015. godine.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook