Otkriveno za javnost

Ništa od štrajka u KS, stigla povišica: Evo kolike plate imaju ljekari i medicinsko osoblje na KCUS-u!

Hronika06.11.17, 14:29h

Ništa od štrajka u KS, stigla povišica: Evo kolike plate imaju ljekari i medicinsko osoblje na KCUS-u!
KCUS neće stupiti u štrajk, koji je najavljen

 

Na prijedlog menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a zahvaljujući pravilnom i predanom radu svih uposlenika, Upravni odbor KCUS-a donio je odluku da se oktobarske plaće obračunavaju po povećanoj satnici od 2,50 KM po Kolektivnom ugovoru.

 

Radi se o isplati iz vlastitih sredstava, pri čemu su svi uposlenici dobili povećanje plaće u rasponu do 380 KM. Povećanje je zavisilo od uslova rada, broja dežura i pripravnosti, turnusa, stručne spreme i minulog rada, saopćeno je iz Press službe KCUS-a.

 

Shodno važećem Pravilniku o radu KCUS ljekarima specijalistima i subspecijalistima pripada koeficijent složenosti poslova od 4,2 do 5,4. Plaću, u rasponu od 3.000 KM do 4.200 KM, ostvarilo je oko 300 specijalista za 15 dana rada u mjesecu, uključujući i dežure i pripravnosti.

 

KCUS neće stupiti u štrajk, koji je najavljen. Iz Kliničkog centra naglašavaju da KCUS nije štrajkovao ni u proteklom periodu nego je pružao zdravstvenu uslugu svim pacijentima koji su u drugim ustanovama odbijeni.

 

kcus-platna-lista

 

 

(DEPO PORTAL/az)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook